Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Τα σταθμευμένα ΙΧ δυσκόλεψαν για ακόμα μια φορά την Πυροσβεστική στο Μαντούκι

Πυροσβεστική
21 Nov 2023 / 09:26
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ευτυχώς η φωτιά αντιμετωπίστηκε γρήγορα από μικρότερα οχήματα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια φωτιά σε σπίτι στο Μαντούκι, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε γρήγορα, ξαναφέρνει στο φως τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα οχήματα πρώτης ανάγκης λόγω των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10 το βράδυ σε δώμα τριώροφου κτιρίου και πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ωστόσο τα αίτια εξετάζει το προανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Εντούτοις οι περιπτώσεις αυτές έχουν πάντοτε μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λόγω των συνθηκών. Οι δρόμοι στο Μαντούκι και στην Παλιά Πόλη είναι στενοί, τα πατώματα είναι συχνά ξύλινα και, εκτός αυτού, τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εξακολουθούν να παραμένουν είνας σημαντικός παράγοντας που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής. 

Πέρασαν μόνον τα μικρότερα

Στη χθεσινοβραδινή φωτιά έσπευσαν δύο μεγάλα οχήματα -εκ των οποίων το ένα βραχιονοφόρο- και δύο μικρότερα, τα οποία ήταν και τα μόνα που κατάφεραν να περάσουν τελικά.  

Ευτυχώς η ειδοποίηση ήταν άμεση, οι κάτοικοι είχαν από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιήσει πυροσβεστήρα και τελικά αποσοβήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ή εγκλωβισμού ανθρώπων.

Τα πρόστιμα που κόβει η Τροχαία σποραδικά για παράνομη στάθμευση φαίνεται να μην είναι ικανά να αποτρέψουν το πρόβλημα. Όλα δείχνουν πως ο Δήμος πρέπει να στραφεί σε μια μόνιμη λύση, όπως κολωνάκια που αφαιρούνται μόνον από τα οχήματα πρώτης ανάγκης (Πυροσβεστικά ή ασθενοφόρα) για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα.    

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.