Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Επ΄ αόριστον αποχή των Συμβολαιογράφων

Συμβολαιογράφοι
20 Nov 2023 / 15:04

Οι συμβολαιογράφοι ξεκινούν αποχή διαρκείας για τον νέο ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου

ΚΕΡΚΥΡΑ  Ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης οδηγεί του Συμβολαιογράφους σε αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου οι συμβολαιογράφοι,  οι οποίοι αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων και  ζητά να αποσυρθεί η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, εξαιρούνται όλες οι πάγιες πράξεις, όπως ενδεικτικά η σύνταξη διαθηκών, πληρεξουσίων, ενόρκων βεβαιώσεων, πράξεων συναίνεσης σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και γενικά πράξεων οικογενειακού δικαίου και αποδοχών κληρονομιάς.

Σύμφωνα με στελέχη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου πριν λίγες μέρες είχαν  συμφωνήσει σε μια σειρά από ζητήματα, μέχρι που δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) για ένα έργο που αφορά στην ολοκλήρωση της ψηφιακής πλατφόρμας Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτου.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2023 θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου θα εκτιμηθεί η στάση του κ. Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.