Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Συνταξιούχων Κέρκυρας: "Μόνο οι αγώνες θα ανατρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές"

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
15 Nov 2023 / 17:25

"Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δυστυχώς, οι συνθήκες δεν άλλαξαν και πολύ"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Ο αγώνας του λαού μας για Δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα είναι ιστορικά διαχρονικός και καλούμαστε να τον συνεχίσουμε και σήμερα ενάντια στις νέες πολιτικές εξελίξεις.

Πενήντα χρόνια πριν, η νεολαία έδωσε τον αγώνα ενάντια στην «χούντα των συνταγματαρχών» που καταπάτησε όλα τα συνταγματικά δικαιώματα. Πρώτα η γενιά της Εθνικής Αντίστασης, και μετά η γενιά του Πολυτεχνείου, αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής του αγώνα με διαχρονικά τα αιτήματα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, δυστυχώς, οι συνθήκες δεν άλλαξαν και πολύ. Σήμερα οι επιτελάρχες αυτού του τόπου, τυλιγμένοι μέσα στον «κοινοβουλευτικό μανδύα» τους, αναστέλλουν την λαϊκή κυριαρχία, καταργούν το κράτος, τα εργασιακά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προωθούν την ατομικότητα, οδηγώντας τους εργαζόμενους αλλά και την κοινωνία γενικότερα σε εργασιακό μεσαίωνα.

Μόνο οι αγώνες μας θα αναστρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Μόνο αν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο και δυνατό θα μπορέσει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες καλούμαστε να συμμετέχουμε συλλογικά και μαζικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας για να τιμήσουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, να αποδείξουμε ότι το σύνθημα του «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εξακολουθεί και σήμερα να μας εμπνέει αγωνιστικά

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟ