Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κτηματογράφηση - ΤΕΕ Κέρκυρας: «Προσοχή πού απευθύνεστε, για να αποφύγετε προβλήματα!»

ΤΕΕ Κέρκυρας
15 Nov 2023 / 16:32

Το ΤΕΕ Κέρκυρας συνιστά τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στο Κτηματολόγιο, να απευθυνθούν σε αρμόδιους επαγγελματίες, που γνωρίζουν και εμπιστεύονται

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΤΕΕ). Η Κτηματογράφηση της χώρας αποτελεί ένα βασικό έργο υποδομής που έστω και αρκετά αργά για ευρωπαϊκή χώρα, υλοποιείται και στην Ελλάδα. Η σημασία του έγκειται αφενός στη διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και την υπέρβαση γραφειοκρατικών και απαρχαιωμένων διαδικασιών κατά τις δικαιοπραξίες, αφετέρου στην καταγραφή ως προς το νομικό δικαίωμα και ως προς τα γεωχωρικά   δεδομένα του ακινήτου.

Το αποτέλεσμα  θα είναι ένας ψηφιακός χάρτης απεικόνισης των γεωτεμαχίων συνδεδεμένων με τα εμπράγματα δικαιώματα (ιδιοκτησίες κ.λπ.), η χρησιμότητα του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον σχεδιασμό έργων και δράσεων.

Με την έναρξη της κτηματογράφησης στο υπόλοιπο της Π.Ε. Κέρκυρας (πλην πρώην Δήμου Κερκυραίων και Κοινότητας Κάτω Κορακιάνας) στις 13/11/2023, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και μάλιστα σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαφημίσεις με γραφεία που αναλαμβάνουν την υποβολή δήλωσης εμπράγματων δικαιωμάτων για τους πολίτες έναντι αμοιβής, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα επικοινωνίας σε τηλεφωνικούς  αριθμούς  που παραπέμπουν ακόμα και σε περιοχές εκτός Κέρκυρας.

Επισημαίνεται ότι, η ορθή δήλωση των εμπράγματων δικαιωμάτων και ο ορθός εντοπισμός τους θα διασφαλίσει την περιουσία των πολιτών και έτσι θα αποφύγουν προβλήματα στο μέλλον, η θεραπεία των οποίων είναι χρονοβόρα και δαπανηρή.

Γι’ αυτό το λόγο το ΤΚ/ΤΕΕ συνιστά τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να προχωρήσουν στην υποβολή δηλώσεων των εμπράγματων δικαιωμάτων τους στο Κτηματολόγιο, να απευθυνθούν σε αρμόδιους  επαγγελματίες, που γνωρίζουν και εμπιστεύονται και θα μπορούν να τους συνδράμουν τόσο στο στάδιο των αρχικών δηλώσεων όσο και στο στάδιο της προανάρτησης των δικαιωμάτων.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ