Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Μικροί και μεγάλοι στα «άδυτα» του Radar των Αγίων Δέκα

Open Radar Day
13 Nov 2023 / 10:23
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για 4η χρονιά άνοιξε τις πύλες του για όλους, στην Open Radar Day, που διοργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα «μυστικά» του ραντάρ των Αγίων Δέκα μυήθηκαν δεκάδες οικογένειες, πρόσκοποι, παιδιά και μεγάλοι, με αφορμή την Open Radar Day, μια ημέρα ξενάγησης στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του ραντάρ.

Για 4η χρονιά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας, διοργάνωσε το RADAR Open Day, την ανοιχτή ημέρα επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του RADAR Αγίων Δέκα, χθες το πρωί, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Ηλεκτρονικού Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος σημειώνει: «Πραγματικά δεν περιμέναμε τέτοια προσέλευση! Ακόμα και ο προαύλιος χωρος, αποδείχθηκε ανεπαρκής για να φιλοξενήσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που μας επισκέφτηκαν...».

 

Οι επισκέπτες, εκτός της εκπληκτικής θέας από το υψόμετρο των 600 μ., είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία του Radar, να ενημερωθούν για τα συστήματα αεροναυτιλίας που υποστηρίζουν οι Ηλεκτρονικοί Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας και να ξεναγηθούν στους χώρους του Radar, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000.

Η λειτουργία του συστήματος Radar, η χρήση του, οι διαδικασίες της πτήσης και της προσέγγισης των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, οι αυτοματισμοί, οι νέες τεχνολογίες, αλλά και το μετεωρολογικό radar του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν μερικά από όσα μπόρεσαν να δουν από κοντά οι επισκέπτες.

Photos: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.