Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε ο έλεγχος των φακέλων για τα άγονα μαθητικά δρομολόγια

Σχολικές μεταφορές
12 Nov 2023 / 10:42
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

19 μεταφορείς κατέθεσαν προσφορές. Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για 902 μαθητές μέχρι σήμερα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων να συνεχίζεται δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε χθες από την Επιτροπή Διαγωνισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο έλεγχος των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς για τα άγονα δρομολόγια.

Για τα 38 που έχουν μείνει «ορφανά», είτε γιατί δεν υπήρχε από την αρχή ενδιαφέρον, είτε γιατί δεν προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσφορές κατέθεσαν συνολικά 19 μεταφορείς.

Η προθεσμία υποβολής στην επαναληπτική διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα εναπομείναντα δρομολόγια έληξε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου. Μάλιστα, όπως δήλωσε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, προσφορές υποβάλλονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή, εκτιμώντας ότι αυτή τη φορά τα άγονα δρομολόγια θα βρουν αναδόχους.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς μπορούσαν να καταθέσουν προσφορά για περισσότερα του ενός ή για το σύνολο των δρομολογίων, με την προϋπόθεση ότι μπορούν να πετύχουν την έγκαιρη άφιξη των μαθητών στις σχολικές μονάδες τους (λαμβάνοντας υπόψιν την ώρα έναρξης των μαθημάτων).Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Ζορμπάς, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για να καλυφθεί για τρία χρόνια το μεταφορικό έργο.

Στα τέλη της εβδομάδας

Το άνοιγμα των φακέλων ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή. Εκτιμάται ότι εφόσον δεν διαπιστωθούν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατακύρωση και την έναρξη των δρομολογίων. Διαδικασία όμως που κι αυτή απαιτεί κάποιο χρόνο μέχρι να ξεκινήσουν.

Εξαιτίας της πρωτόγνωρης αρρυθμίας που παρατηρείται φέτος με τις σχολικές μεταφορές, 902 μαθητές από άκρη σε άκρη του νησιού εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να ταλαιπωρούνται για να μεταβούν στο σχολείο τους. Εξ αυτών οι 613 είναι μαθητές από τη Βόρεια Κέρκυρα, όπου εντοπίζονται και τα σοβαρότερα προβλήματα, καθώς τα περισσότερα δρομολόγια δεν εκτελούνται έως σήμερα, επειδή κατέληξαν άγονα κατά την πρώτη διαδικασία.

Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έλειψαν οι κινητοποιήσεις τόσο από γονείς όσο και από μαθητές, ζητώντας από την Περιφέρεια να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο πάρα τις υποσχέσεις που εισέπρατταν, κανένα από τα χρονοδιαγράμματα που τους δόθηκε δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να μην έχει τέλος για εκείνους.

Η υπομονή ωστόσο των γονέων έχει πλέον εξαντληθεί, καθώς εδώ και δυο μήνες χρειάζεται καθημερινώς να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στα σχολεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.