Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν 4 άτομα για διακίνηση κάνναβης - Μεταξύ τους κι ένας ανήλικος

Συλλήψεις
10 Nov 2023 / 13:59

Κατασχέθηκαν, συνολικά 195 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθησαν, χθες (09.11.2023), στην Κέρκυρα, 4 άτομα (2 Έλληνες και δύο αλλοδαποί), σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές στο βόρειο συγκρότημα του νησιού.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση αφορά τη σύλληψη ενός ανήλικου και δύο ανδρών ελληνικής υπηκοότητας 20 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους πέντε μήνες, προέβαιναν στη συστηματική διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Σε διαδοχικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες (09.11.2023), στη βόρεια και κεντρική Κέρκυρα, συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, καθώς στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διέμεναν οι δυο ημεδαποί, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 94 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη δεύτερη περίπτωση, διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση 20χρονου αλλοδαπού στη συστηματική διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (09.11.2023), καθώς, τόσο στην κατοχή του όσο και σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 101 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 31 μικρές πλαστικές σακούλες για συσκευασία.     

Προανάκριση και στις δύο υποθέσεις διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, ενώ επιπλέον συνελήφθη ο πατέρας του ενός ανήλικου δράστη για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρους τους, κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.