Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα περιστατικά εξαπάτησης σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου

Εξαπάτηση
09 Nov 2023 / 12:43

Επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί περίπτωση στην Κέρκυρα, κατά την οποία, άγνωστος, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε και απέσπασε από πολίτη, το χρηματικό ποσό των 5.200 ευρώ, για πώληση οχήματος, χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει την συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Επιπλέον, σε δύο διαφορετικά περιστατικά στην Κεφαλονιά, πολίτες κατήγγειλαν ότι, επιτήδειοι που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί τους, προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι τραπεζικού καταστήματος και υπηρεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντίστοιχα και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ότι έπρεπε να καταβληθούν κάποιοι φόροι προκειμένου να επιστραφούν στους παθόντες χρήματα που δικαιούνταν, απέσπασαν από αυτούς τα χρηματικά ποσά των 12.240 και 7.045 ευρώ, κατά περίπτωση.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).