Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων στο Κέντρο Κοινότητας ζητά η Λα.Συ. Κεντρικής Κέρκυρας

Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας
06 Nov 2023 / 16:45

8 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν το εισόδημά τους

ΛΑ.ΣΥ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για τα Κέντρα Κοινότητας με Παραρτήματα Ρομά έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Από τις 07/08/2023 έχει δημοσιευτεί πρόσκληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας Π.Ι.Ν. με συνέχιση της λειτουργίας τους» προς τους Δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων) για την υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος και των δράσεων του.

Επίσης, έχει εκδοθεί το ΦΕΚ 5041/2023 περί συνέχισης συγχρηματοδοτούμενων δομών με το υφιστάμενο προσωπικό (άρθρο 101, παρ. 2).

Η κατάσταση αυτή με τις συνεχιζόμενες συμβάσεις συντηρείται από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές και προέρχεται από την εφαρμογή της απαράδεκτης πολιτικής στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πρόνοιας του Δημοσίου από προγράμματα της Ε.Ε, με εργαζόμενους που προσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Με δεδομένο ότι στο Δήμο μας υπάρχουν 8 εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη δομή, των οποίων οι συμβάσεις δεν έχουν ανανεωθεί,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Δημοτική Αρχή, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε:

  • Να πραγματοποιηθεί άμεσα η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων με αναδρομική ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 2023 αλλά και να μην κινδυνεύσει η μισθοδοσία τους.
  • Να διεκδικήσει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων οι οποίοι επί σειρά ετών απασχολούνται μέσω ελαστικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στις δομές αυτές, ενώ καλύπτουν σημαντικές και μόνιμες ανάγκες.