Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη οι μαθητικοί μαθηματικοί διαγωνισμοί

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
04 Nov 2023 / 11:09

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» στις 24 Φεβρουαρίου 2024

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μαθητικοί διαγωνισμοί μαθηματικών που διοργανώνει η ελληνική μαθηματική εταιρεία. Συμμετέχουν 71 μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της Κέρκυρας, οι οποίοι προσήλθαν στα σχολεία για να διαγωνιστούν παρά την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίζει ακόμα και τώρα. Συγκεκριμένα:

 Ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» και 6ος Τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός  «Κώστας Ζερβός» πραγματοποιούνται στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Κέρκυρας (Ν. Ζαμπέλη 1).

Ο διαγωνισμός Θαλής απευθύνεται σε μαθητές Β'-Γ' Γυμνασίου (και Α' αν επιθυμούν να εξεταστούν σε θέματα της Β' Γυμνασίου) και Α',Β',Γ' Λυκείου.

Ο διαγωνισμός Κώστας Ζερβός απευθύνεται σε μαθητές Α' Γυμνασίου.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο Θαλής», θα κληθούν να διαγωνισθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» στις 24 Φεβρουαρίου 2024, για να επιλεγούν, μέσω του Προκριματικού  Διαγωνισμού, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2024), στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Μάριος Μαγιολαδίτης
Πρόεδρος του  παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

ΦΩΤΟ@ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΓΙΟΛΑΔΙΤΗΣ