Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φορτηγάκι «γκρέμισε» την αρχαιολογική πινακίδα στην Πόρτα Ριάλα (video)

Πόρτα Ριάλα
20 Οκτωβρίου 2023 / 19:50
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Όπως φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό, το όχημα κύλισε ενώ ήταν σταθμευμένο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ζημιά στο ενημερωτικό σταντ της Εφορείας Αρχαιoτήτων στην Πόρτα Ριάλα στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως, προκάλεσε λίγα λεπτά μέτα τις 8 το πρωί της Παρασκευής ένα φορτηγάκι τροφοδοσίας.  Όπως φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό, το όχημα κύλισε ενώ ήταν σταθμευμένο, χωρίς να είναι μέσα ο οδηγός, πιθανότατα λόγω λύσης του χειρόφρενου. 

Η πινακίδες αυτές που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος είναι ιδιαίτερα βαριές κατασκευασμένες από πυρόλαβα και στηρίζονται σε δύο σιδερένιες βάσεις. Η συγκεκριμένη μεταφέρθηκε προσωρινά στο Παλαιό Φρούριο για λόγους ασφαλείας, έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά. 

Τοποθετήθηκαν πριν από λίγα χρόνια σε σημεία της περιμετρικής οχύρωσης: Οχυρό Σκάρπωνα, προμαχώνα Σαραντάρη, πλάτωμα του Αγ. Αθανασίου, προμαχώνα Ραϋμόνδου, στην πύλη του Αγίου Νικολάου, την πύλη της Σπηλιάς και πλησίον του χώρου όπου βρισκόταν η σημαντικότερη πύλη της πόλης, η Βασιλική Πύλη (Porta Reale).

​Η σήμανση τοποθετήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες ανάδειξης επιλεγμένων τμημάτων Νέου Φρουρίου και Περιμετρικού Τείχους Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας» που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.