Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς την Κερκυραϊκή Μασκαράτα τα φετινά Πετεγολέτσα λόγω ΟΚΕ

Κερκυραϊκή Μασκαράτα
31 Ιανουαρίου 2017 / 10:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωσή της η Κερκυραϊκή Μασκαράτα, έκανε γνωστό πως δε θα συμμετάσχει στα φετινά Πετεγολέτσα

και πως αποσύρει από την εκδήλωση τους ηθοποιούς της. Συγκεκριμένα αναφέρει αναλυτικά:
«Η Κερκυραϊκή Μασκαράτα αποσύρει τους ηθοποιούς της από τα φετινά Πετεγολέτσα καθώς την οργάνωση αναλαμβάνει αποκλειστικά ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Ε.).
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι πέρυσι μετά απο αίτημα του Δήμου Κέρκυρας προς  φορείς για οργάνωση των Πετεγολέτσων, απαιτήθηκαν χρήματα για τη σκηνοθεσία και τη πληρωμή των ηθοποιών, τα οποία ο δήμος δε διέθετε.
Η Κερκυραϊκή Μασκαράτα προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, να αναλάβει το εγχείρημα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο εγχείρημα αυτό προσκαλέσαμε τον Ο.Κ.Ε. για συνδιοργάνωση όπου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Η περυσινή συνδιοργάνωση και συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα μια άψογη παράσταση των Κερκυραϊκών Πετεγολέτσων σε κείμενα του Νίκου Παγκράτη, ο οποίος και αυτός αφιλοκερδώς και αυθόρμητα δέχτηκε να προσφέρει τα κείμενά του. Κατά γενική ομολογία λοιπόν τα περυσινά Πετεγολέτσα τα οποία διεξήχθησαν εντός του Δημοτικού Θεάτρου λόγω κακών καιρικών συνθηκών σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.
Νομίζαμε ότι η περυσινή πετυχημένη συνταγή θα συνεχιζόταν και φέτος αλλά δυστυχώς προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου του Ο.Κ.Ε. και από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι τα Πετεγολέτσα τα διοργανώνει ο Ο.Κ.Ε. και μάλιστα παραδοσιακά.
Έτσι, νιώθουμε την υποχρέωση, φίλες και φίλοι, να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕ θα συμμετέχει η Κερκυραϊκή Μασκαράτα στα φετινά Πετεγολέτσα αφού περισσεύουμε!
Σας περιμένουμε όμως στο 12ο Κυνήγι θησαυρού στις 18 Φεβρουαρίου, στον μεγάλο καρναβαλικό χορό στις 24/2, στο Παιδικό πάρτυ στις 25/2 και στη μεγάλη παρέλαση στις 26/2.
Ευχαριστούμε το Δήμο Κέρκυρας για την υποστήριξη των προσπαθειών μας και σας καλούμε να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί στο Καρναβάλι 2017».