Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία στις 21/9 προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
17 Σεπτεμβρίου 2023 / 21:12

"Είναι καθαρό: Θέλουν να χτυπήσουν το σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). "Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μετά από έκτακτη σύγκληση και συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να προκηρύξει απεργία για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, μπροστά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ουσιαστικά επιχειρεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.

 Η συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει τελειωμό. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση έρχεται να φορτώσει νέα, δυσβάσταχτα μέτρα στις πλάτες του εργαζόμενου λαού σε ένα νομοσχέδιο - έκτρωμα που ικανοποιεί τις πιο αρρωστημένες απαιτήσεις των εργοδοτών και του κεφαλαίου.

Σε συνέχεια του αντιλαϊκού - αντεργατικού δρόμου που έχουν χαράξει όλες οι κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τον νόμο Χατζηδάκη επιχειρεί να περάσει τον νέο νόμο Γεωργιάδη που θα νομιμοποιεί την «ευελιξία» των εργαζομένων, με 13ωρα, συμβάσεις μηδενικών ωρών, 6μερη εργασία, κατάργηση του ρεπό αλλά και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Με το νομοσχέδιο η ευθύνη για τον ημερήσιο χρόνο εργασίας περνά στον εργοδότη ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να καθιερώσει την Κυριακή ως εργάσιμη χωρίς να πληρώνεται με 75% αλλά με 40%.

Είναι καθαρό: Θέλουν να χτυπήσουν το σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας.

Θέλουν εργαζόμενους που θα δουλεύουν όσο και όποτε θέλει το αφεντικό, που θα πληρώνονται με ένα ξεροκόμματο και δεν θα διεκδικούν, δεν θα παλεύουν για τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη ζωή. Τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία του ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα που ετοιμάζουν. Το οφείλουμε στον ιδρώτα μας και τις επόμενες γενιές. Δίνουμε μία μάχη αξιοπρέπειας για να μπορούμε στον 21ο αιώνα να έχουμε σταθερή δουλειά και μισθό που θα μας επιτρέπει να ζήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής. Δεν θα επιτρέψουμε κάθε γενιά να ζει όλο και χειρότερα από την προηγούμενη.

Παίρνουμε θέση απέναντι στην εγκληματική τους πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την εργασιακή ανασφάλεια. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας απέναντι στις αχόρταγες απαιτήσεις των αφεντικών.

Στις 21 Σεπτεμβρίου να βουλιάξουν από απεργούς οι δρόμοι της Κέρκυρας"

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ