Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: "Χάσκουν ακόμα οι πληγές του Ιανού εξαιτίας της κ. Κράτσα"

ΑΝΑΣΑ
17 Σεπτεμβρίου 2023 / 11:03

"Δηλαδή, η απόφαση που ελήφθη τον 2ο του 2023, όταν με προτροπή της κυβέρνησης η περιφερειακή αρχή, αδυνατώντας να αξιοποιήσει η ίδια πόρους 20 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση από τις βλάβες του Ιανού, παρέδωσε τα έργα στους δήμους της Κεφαλονιάς, εμφανίζεται μετά από 7 μήνες ως νέα!"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΝ.Α.Σ.Α). Σε «πανηγυρική» εκδήλωση η περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αργοστολίου και φωτογραφήθηκαν μαζί, εξαγγέλλοντας έργα πολιτικής προστασίας 4.000.000 ευρώ και παρουσιάζοντάς τα ως νέες δήθεν χρηματοδοτήσεις.

Μόνο που γι’ αυτό το ίδιο έργο έχουν εκδοθεί τουλάχιστον άλλα δύο δελτία τύπου στις 3/2/2023 και στις 23/2/2023 και έχουν κυκλοφορήσει οι αντίστοιχες φωτογραφίες!

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τον σκοπό αυτό με την υπ. αριθμ. 40-4/2023 απόφασή του που ελήφθη την 18/2/2023.

Δηλαδή, η απόφαση που ελήφθη τον 2ο του 2023, όταν με προτροπή της κυβέρνησης η περιφερειακή αρχή, αδυνατώντας να αξιοποιήσει η ίδια πόρους 20 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση από τις βλάβες του Ιανού, παρέδωσε τα έργα στους δήμους της Κεφαλονιάς, εμφανίζεται μετά από 7 μήνες ως νέα!

Δυστυχώς γι’ αυτήν και τους συνεργάτες της Αντιπεριφερειάρχες, η κ. Κράτσα δεν μπορεί με κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα να κρύψει την ένδειά της.

  • Τρία χρόνια, από το 2020 μέχρι το 2023, δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις πιστώσεις και να επουλώσει τις πληγές του Ιανού.
  • Επτά μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και σήμερα, δεν μπόρεσε να ετοιμάσει για υπογραφή μια απλή προγραμματική σύμβαση με τους δήμους.
  • Οι πληγές του Ιανού χάσκουν ακόμη στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη, εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της περιφερειακής αρχής.

Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά αυτή της Περιφερειάρχη που εμπαίζει ανενδοίαστα τους συμπατριώτες μας.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί τους συμπολίτες μας να την υποστηρίξουν στις εκλογές του Οκτώβρη, δίνοντάς της την ευκαιρία αφενός μεν να αποκαταστήσει την ζημιά των υποδομών από τις φυσικές καταστροφές και αφετέρου να υλοποιήσει το νέο πενταετές σχέδιό της, σχέδιο ανάπτυξης και αειφορίας για τα νησιά μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ