Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή στα θρανία - Σήμερα ο Αγιασμός

Αγιασμός
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:28
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Σε αρκετά σχολεία οι μαθητές βρήκαν τους χώρους ανανεωμένους - Οι σχολικές μεταφορές και τα κενά εξακολουθούν να απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία όλης της Κέρκυρας, με την έναρξη του σχολικού έτους.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στα σχολεία των τριών δήμων της Κέρκυρας,με εντονότερη την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ή υποψηφίων λόγω των επερχόμενων εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. 

Σε αρκετά σχολεία των τριών Δήμων οι μαθητές βρήκαν τους χώρους ανανεωμένους είτε με ανακατασκευή γηπέδων, είτε με συντηρήσεις των κτηρίων και των αύλειων χώρων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα βιβλία θα διανεμειθούν στους μαθητές σήμερα και αύριο ανάλογα με το σχολείο. 

Ωστόσο το θέμα των κενών σε ορισμένα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ διάχυτη παραμένει η ανησυχία των γονέων και για τις σχολικές μτεφορές που θα ξεκινήσουν και φέτος με καθυστέρηση.  

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών, άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν στις εισόδους σχολείων μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια για την οδική ασφάλεια. 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.