Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγέλλονται χτυπήματα κάτω από τη μέση!

ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ
29 Αυγούστου 2023 / 13:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Σκληρές συγκρούσεις ενόψει της κατάθεσης των συνδυασμών των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών.

Όλοι έχουν να λένε για την αδυσώπητη αγριότητα των εμφυλίων συγκρούσεων. Οι πρώτες αναφορές γίνονται στην αναμέτρηση Κερκυραίων και Κορινθίων, που αποτέλεσε και την αφορμή των πελοποννησιακών πολέμων. Και η αγριότητά της, σύμφωνα με τον Θουκιδίδη, ήταν τέτοια που ούτε οι ναοί αποδείχθηκαν ικανοί χώροι ασυλίας εφόσον οι ιεροί τόποι έγιναν και αυτοί θέατρο αδελφικών σφαγών! Η ατμόσφαιρα αναπάγεται εδώ τώρα ενόψει των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. 

Εύγλωττη η δραματική, πλην όμως γενική και χωρίς ιδιαίτερη τεκμηρίωση, ανακοίνωση του συνδυασμού Πουλημένου για τον κεντρικό Δήμο. Καταγγέλλεται η δημοτική Αρχή ότι επιδίδεται σε όργιο πιέσεων, ύβρεων, απειλών αλλά και δελεαστικών προτάσεων σε υποψηφίους του. Στοχοποιούν το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου και διαδίδουν διάφορα υπό μορφή ψιθύρων, γράφει

Της ανακοίνωσης προηγήθηκε ανάρτηση στα σόσιαλ του ιδιοκτήτη του Ράδιο Επτάνησα, Κ. Σφήκα για υπόθεση παραπομπής στο ακροατήριο, μελών της διοίκησης του Οργανισμού οδικής ασφάλειας της Νομαρχίας, για αδικήματα διαχειριστικού χαρακτήρα. Η δίωξη στηρίζεται στα πορίσματα του ελέγχου ορκωτών λογιστών, που προκάλεσε η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή Γαλιατσάτου, διαδόχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αφορά στην περίοδο όταν νομάρχης ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος και αντινομάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών, η σημερινή δήμαρχος! 

Αναλόγως στο εμφύλιο, περιφερειακό θέατρο της αντιπαράθεσης, ενδιαφέρον έχουν τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στην περιφερειάρχη, Ρ. Κράτσα και τον πρ. πρόεδρο και δ/σ του ΟΛΚΕ, Σπ. Ανδριώτη, με αφορμή την ειλημμένη απόφαση της Μελίτας Ανδριώτη να παραιτηθεί. Η αντιπαράθεση έγινε γνωστή στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης. Αν μη τι άλλο, δι' αυτών περιγράφεται η αγριότητα της αντιπαράθεσης, που σοβεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και της κερκυραϊκής του Οργάνωσης.

Τα χαρακτηριστικά τέτοιων συγκρούσεων αποδεικνύονται συχνά περισσότερο προσωπικά παρά πολιτικά και αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη των σχέσεων στα σπλάχνα του μοναδικού, εναπομείνακτος κόμματος εξουσίας. Περιγράφουν τις σχέσεις στελεχών με τις ηγετικές ομάδες, που διατρέχουν ολόκληρο το σώμα του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.