Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Ακροκέφαλο Τεμπλονίου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ
10 Αυγούστου 2023 / 14:13
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η φωτιά έκαψε περί τα έξι στρέμματα. Σωτήρια η επιχείρηση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φωτιά ξέσπασε στις 13.50 το μεσημέρι της Πέμπτης σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ακροκέφαλος Τεμπολονίου από πυλώνα της ΔΕΗ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

 

Στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα και συγκεκριμένα ένα PZL και το ελικόπτερο Agusta Bell αλλά και επίγειες δυνάμεις με 21 πυροσβέστες πέντε υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής και δυο του δήμου.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι, γι'αυτό και κρίθηκε αναγκαία, η επέμβαση από αέρος. 

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (3 Μ.Μ.)

Η φωτιά τείνει να οριοθετηθεί, καθώς σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η επέμβαση του ελικοπτέρου Agusta Bell με συνεχείς ρίψεις νερού. 

Έκαψε εφτά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (7:30 Μ.Μ.)

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

 

 

ΦΩΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.