Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις 10 και 11 Αυγούστου

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
09 Αυγούστου 2023 / 10:53

Με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της "Βαρκαρόλας" το βράδυ της Πέμπτης στον κόλπο της Γαρίτσας και την Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος την Παρασκευή το πρωί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά το διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2023, με μέριμνα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες Εκδηλώσεις:

την 22.00 ώρα της Πέμπτης (10.08.2023), στον όρμο Γαρίτσας, η πολιτιστική Εκδήλωση με τίτλο «Βαρκαρόλα 2023: Οι ήχοι της θάλασσας» και

την 09.00 ώρα της Παρασκευής (11.08.2023), στην πόλη της Κέρκυρας, η Λιτανεία του Ιερού Λειψάνου του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των παραπάνω εκδηλώσεων και την ασφάλεια τόσο των συμμετεχόντων σε αυτές, όσο και των χρηστών του οδικού δικτύου (πεζών και οχημάτων), πρόκειται να ληφθούν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και το Τμήμα Τροχαίας οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 

α. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων:

 

Από την 20:00 ώρα της 10-08-2023 έως την 11:00 ώρα της 11-08-2023 στις οδούς:

Σταματίου Δεσύλλα (από την συμβολή με την Γ. Θεοτόκη έως την Ριζοσπαστών Βουλευτών), Ασπιώτη, Ακαδημίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Βίκτωρος Δούσμανη, Λεωφόρου Δημοκρατίας (από το ύψος της Κολώνας Ντούγκλα έως και την συμβολή της με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου - Ν.Α.Ο.Κ.), Γεωργίου Θεοτόκη (ρεύμα κυκλοφορίας προς Σταματίου Δεσύλλα), Ριζοσπαστών Βουλευτών (εξαιρουμένου του τμήματος μεταξύ των οδών Ιακώβου Πολυλά και Βραΐλα Αρμένη) και Βραΐλα Αρμένη (από την Ντίνου Θεοτόκη έως την Λ. Δημοκρατίας).

Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα πραγματοποιηθεί στα ακόλουθα σημεία:

Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Δημοκρατίας (Κολώνα Ντούγκλα),

Στ. Δεσύλλα και Γ. Θεοτόκη (Πεζόδρομος),

Λ. Αλεξάνδρας και Γ. Θεοτόκη (Μπόμπα),

  Λ. Αλεξάνδρας και Ριζ. Βουλευτών (ΕΛΤΑ).

 

β. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων:

 

Από την 15:00΄ έως την 24:00΄ ώρα της 10-08-2023 στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (από κολώνα Ντούγκλα έως ΝΑΟΚ στην πλευρά της θάλασσας)

(ii)   Από την 00:30 ώρα έως την 11:00 ώρα της 11-08-2023 στη διαδρομή της λιτανείας, ήτοι στις οδούς Ελευθερίας, Καποδιστρίου, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Βασιλέως Γεωργίου Α' και Βίκτωρος Δούσμανη.

 

Σημειώνεται ότι για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν προσωρινοί χώροι στάθμευσης, ως ακολούθως:

Στο Λιμένα Κέρκυρας (αρμοδιότητα ΟΛΚΕ). Η είσοδος – έξοδος των οχημάτων θα πραγματοποιείται στον Κυκλικό Κόμβο.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας

Στον εξωτερικό χώρο του κοιμητηρίου Γαρίτσας


Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται από γερανοφόρα οχήματα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας.

 

 

ΦΩΤΟ@ΓΕΠΑΔ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ