Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κροάτες χούλιγκαν σκότωσαν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ
08 Αυγούστου 2023 / 13:18

Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 98 συλλήψει

ΑΘΗΝΑ. Φρίκη δίχως τέλος ο χουλιγκανισμός. Σε συμπλοκές έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου  29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, με καταγωγή από την Κρήτη. Όταν επενέβησαν οι αστυνομικοί το κακό έχει γίνει.  Στα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ οπαδοί, πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 98 συλλήψεις: οι 90 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταυρό. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 150-200 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς άλλης ομάδας και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

ΦΩΤΟ@SPORT-FM.GR