Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόλος: Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών από τη φωτιά

Νέα Αγχίαλος
27 Ιουλίου 2023 / 20:29
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΛΟΣ. Πανικός επικρατεί στο Βόλο από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου καθώς η φωτιά εισέβαλε στο στρατόπεδο και σε αποθήκη πυρομαχικών της μονάδας της Αεροπορίας. Οι συνεχείς εκρήξεις ακούγονταν μέχρι το Βόλο, ενώ δημιουργήθηκε τεράστιο ωστικό κύμα. Από το ΓΕΑ δόθηκε εντολή να γίνει εκκένωση της μονάδας προς Μικροθήβες.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους γύρω οικισμούς. Στην περιοχή επικρατούσε πανικός, καθώς ακούγονταν νέες εκρήξεις, ενώ εθελοντές από θαλάσσης πήγαν στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός καταφυγίων, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

 Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι της Αγχιάλου, καθώς τρομαγμένοι κάτοικοι και τουρίστες εγκαταλείπουν την περιοχή.

 Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα – πόρτα, στους διπλανούς από τη μονάδα οικισμούς καλώντας του πολίτες να φύγουν.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κάποιοι πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο.

Αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

 Δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, γίνεται έκκληση να κλείσουν πρατήρια υγρών καυσίμων στο μέτωπο Σωρού – Αγχιάλου.

ΦΩΤΟ@ertnews.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.