Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυρκαγιά: 200 άτομα έχει υποδεχθεί ο Δήμος Β.Κέρκυρας στην Αχαράβη

ΥΠΟΔΟΧΗ
25 Ιουλίου 2023 / 16:45
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για τουρίστες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο χώρο του Δημαρχείου και του παλιού σχολείου στην Αχαράβη έχουν μεταφερθεί όσοι διέμεναν στις Λούτσες και στην Περίθεια, μετά την εντολή εκκένωσης που δόθηκε μέσα από το 112 για τις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κέρκυρας Π. Παπαδάτο από τους δυο αυτούς χώρους έχουν περάσει πάνω από 200 άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους. Σε ετοιμότητα για να λειτουργήσει ως σταθμός ανάπαυσης είναι και το Δημοτικό Σχολείο της Αχαράβης, εφόσον χρειαστεί.

Όπως τόνισε στην "Ε" ο κ. Παπαδάτος, που έχει την ευθύνη συντονισμού για την διαχείριση του κόσμου, στην πλειονότητα πρόκειται για τουρίστες που διέμεναν σε βίλες στην ευρύτερη περιοχή στις Λούτσες. Ανάμεσά τους και οικογένειες με παιδιά.

 

Προσωπικό από το πρόγραμμα του Δήμου "Βοήθεια στο Σπίτι"  προσφέρουν τα απαραίτητα, όπως νερό και φαγητό, ενώ όλοι οι χώροι είναι κλιματιζόμενοι.

"Το 90% που υποδεχόμαστε αφορά σε τουρίστες. Δεν είναι φοβισμένοι, ακολουθούν τις οδηγίες", τόνισε ο κ. Παπαδάτος.

Παράλληλα, όπως είπε, σκάφος του Λιμενικού μεταφέρει κόσμο απο το Καλαμάκι και τον Απραό στην Κασσιώπη.

 

ΦΩΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.