Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο με αναζωπυρώσεις. Μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά

Φωτιά
24 Ιουλίου 2023 / 12:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένα μέτωπο δεν είναι υπό έλεγχο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε χθες από τις Λούτσες και επεκτάθηκε σε Σάντα, Πόρτα, Μέγκουλα, Σινιές, Άνω Περίθεια, Βιγλατούρι και Αη Γιώργη προς Κασσιώπη. Επεκτείνεται προς Παντοκράτορα ενώ δίνεται μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες προς Λαύκι και Πετάλεια. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένα μέτωπο δεν είναι υπό έλεγχο, ενώ πριν από λίγο σημειώθηκε αναζωπύρωση κοντά στην παλιά Περίθεια. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συνεχίζονται αδιάκοπα οι ρίψεις νερού. 

Στο πεδίο της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Την Αστυνομία Κέρκυρας έχουν ενισχύσει 10 άνδρες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας. 

 

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.