Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση Συλλόγου ΑμΕΑ Κέρκυρας στη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ
19 Ιουλίου 2023 / 09:28

«Δήμαρχε κα Μερόπη Υδραίου να σέβεστε την αγωνία και τους κοινωνικούς αγώνες των πολύπαθων γονέων των παιδιών με αναπηρία»

ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ). Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και πολλοί γονείς,  με μεγάλη έκπληξη και θυμό άκουσαν τα προσβλητικά και αυταρχικά,  λόγια της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κας Μερόπης Υδραίου, που προέβη σε μεσημεριανή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, στις 17 Ιουνίου 2023,  εναντίον του Ιστορικού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, ενός Συλλόγου με αναγνωρισμένο κοινωνικοεκπαιδευτικό έργο 30 χρόνων με  δυναμικούς και  αποτελεσματικούς αγώνες από την Κερκυραϊκή Κοινωνία, βραβευμένος δύο φορές γι΄αυτό του το έργο από την Ελληνική Πολιτεία στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Πιο  συγκεκριμένα όταν κλήθηκε από την δημοσιογράφο να απαντήσει στο περιεχόμενων των πρόσφατων δελτίων τύπου του Συλλόγου αρ. πρωτ. 285/12-7-2023 και 290/17-7-2023 που αναφερόταν στην πλήρη 3μηνη απραξία και αδράνεια για την λειτουργία των κατασκηνώσεων «Σταμάτιος  Δεσύλλας» Γουβιών Κέρκυρας των καθ΄ ύλην αρμοδίων Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Σκούπουρα και Πρόεδρο του  ΔΣ των προαναφερόμενων Κατασκηνώσεων κ. Βασίλη Μελίδη,  όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει ως όφειλε, αλλά προέβη σε ανήκουστους ,   αναληθείς και  προσβλητικούς σχολιασμούς εναντίον του Συλλόγου μας,   και μάλιστα σε περιεχόμενο που ούτε καν αναφερόταν το όνομά της.
  
Συγκεκριμένα ανέφερε:
1. Οι ανακοινώσεις του Συλλόγου περιέχουν τοξικότητα και  πόλωση στο αναπηρικό κίνημα.
2. Οι εχθρότητες  και τα μανιφέστα δεν λύνουν λύσεις.
3. Να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά μας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
4. Οι ανακοινώσεις δεν τιμούν τους συντάκτες.
5. Οι πολίτες γνωρίζουν, κρίνουν και τιμωρούν.

Θλιβόμαστε βαθύτατα και μας προκαλεί θυμό να ακούμε από την εκπρόσωπο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της υπηρεσίας που πρόσκειται πιο κοντά στον πολίτη, να προβαίνει σε τέτοιους πρωτόγνωρους χαρακτηρισμούς για γονείς κοινωνικοσυνδικαλιστικού Συλλόγου που διεκδικεί με συνέπεια, σεβασμό και δυναμισμό τόσα χρόνια τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, των δικών μας παιδιών όχι της κας Δημάρχου.

Αλήθεια  από πότε τα παιδιά με αναπηρία έγιναν ΔΙΚΑ ΤΗΣ;  Γνωρίζει τους καθημερινούς αγωνιώδεις αγώνες των γονέων αυτών των παιδιών;  Γνωρίζει τα δύσκολα προβλήματα που δημιουργεί η αναπηρία τους;

Αυτά είναι λόγια δημιουργίας πλάνων εντυπώσεων συμπονετικού λαϊκισμού.

Ξέχασε ότι στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ιουνίου 2019 για το προαναφερόμενο θέμα των κατασκηνώσεων που ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ήταν παρόντες και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την έλλειψη τροφίμων στους κατασκηνωτές που ήταν ήδη μέσα στην κατασκήνωση  και δεν είχαν να φάνε, και σ΄αυτήν την συνεδρίαση η παράταξή της ως αντιπολίτευση δεν ψήφισε την πρόταση του τότε  Δημάρχου κ. Νικολούζου για ανάθεση στην προμήθεια τροφίμων και την άλλη ημέρα έτρεχαν  ο και τότε  Αντιδήμαρχος κ. Σκούπουρας, ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Ραιδεστινός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου σε εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και σε ξενοδοχεία να φέρουν τρόφιμα στους κατασκηνωτές;
 

Ως προς την συνεργασία ο Σύλλογός μας έχει δείξει ότι τόσο τοπικά όσο και Πανελλαδικά υψηλό επίπεδο  τεκμηριωμένων προτάσεων  και συνεργασίας επίλυσης προβλημάτων για τα παιδιά με αναπηρία,  μην ξεχνάμε τελευταία με την ορφανική σύνταξη, με την ίδρυση και  τα προβλήματα των Ειδικών Σχολείων και παλαιότερα το  1994 επί Δημαρχίας Σαρλή μεταφορά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Φλαγγίνειο κτίριο, το 2000 επί Νομαρχίας Παγκράτη ανέγερση Ειδικού Δημοτικού  Σχολείου και Νηπιαγωγείου, το 2005 και 2007 επί Νομαρχίας Μαχειμάρη και Πουλημένου μετατράπηκαν 21 Ευρωπϊκά Προγράμματα 3+1 ΑμεΑ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ 4 απ΄ αυτά επί Δημαρχίας Μικάλεφ , το 2007 πάλι επί Δημαρχίας Μικάλεφ μείωση δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης και αποχέτευσης ΑμεΑ, ενώ επί Δημαρχίας Υδραίου περιμένουμε κόμη απάντηση δύο επιστολών   που της στείλαμε για τα προβλήματα των παιδιών με αναπηρία και για εύρεση κατοικίας από τα αδελφάτα κληροδοτήματα για την ίδρυση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και από τις πολλές προσκλήσεις που της στείλαμε για διάφορες επιστημονικές και εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου,  ανταποκρίθηκε μόνο σε μία προεκλογικά των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ξέχασε η κα Υδραίου ότι ανάλογες διαμαρτυρίες έχουμε κάνει επί Δημαρχίας Τρεπεκλή για προβλήματα κατασκηνώσεων το 2011, επί Δημαρχίας Νικολούζου το 2017 για την μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Άνω Κορακιάνας που στεγαζόταν σε παράνομο και ακατάλληλο κτίριο για παιδιά με αναπηρία και επί της ίδιας Δημαρχίας το 2019 για τις κατασκηνώσεις επίσης;

Κα Δήμαρχε δεν κάνουμε πολιτικές διακρίσεις, διότι όραμά και σκοπός μας είναι να διεκδηκούμε τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία που δεν μπορούν να αυεκπροσωπηθούν, σύμφωνα πάντα με το σύνθημα της ΕΣΑμεΑ  ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΑ.

Μετά όλων των προαναφερθέντων στοιχείων με υπευθυνότητα και μέσα στα πλαίσια δημιουργικού δημοκρατικού διαλόγου,  ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, καλεί την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου να απαντήσει στα παρακάτω:

1. Στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων και τεκμηριωμένων διαμαρτυριών που αναφέρονται στα προαναφερόμενα  δελτία τύπου του Συλλόγου μας.
2. Ποιο ακριβώς σημείο των  δελτίων  τύπου περιέχουν τοξικότητα και πόλωση του αναπηρικού κινήματος.
3. Ποιο ακριβώς σημείο των δελτίων τύπου αποτελούν μανιφέστο.
4. Ποιο ακριβώς σημείο των δελτίων τύπου περιέχουν εχθρότητες.
5. Σε ποιο ακριβώς σημείο των δελτίων τύπου χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά με αναπηρία, τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ  ΠΑΙΔΙΑ σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αξιότιμη κα Δήμαρχε στην αναφορά σας «οι πολίτες γνωρίζουν και τιμωρούν», εμάς τους γονείς  των παιδιών με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες δεν μπορούν να μας τιμωρήσουν, διότι δεν διεκδικούμε δημαρχιακούς θώκους, αναλογιστήκατε όμως αν οι  παραπάνω αναφορές  σας αποδειχθούν μπούμεραγκ για σας;

Αξιότιμη κα Δήμαρχε

Τέτοιου είδους προσβλητικές και αναληθείς συμπεριφορές,  δεν μας πτοούν ούτε μας προκαλούν φόβο να σιωπήσουμε,  αλλά αντίθετα μας ενδυναμώνουν σωματικά και ψυχικά να συνεχίσουμε το δύσκολο πολυσχιδές έργο μας  πιο δυνατοί  στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των παιδιών με πολλαπλές και βαριές αναπηρίες, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
                                                              Με εκτίμηση
      Ο Πρόεδρος                                                                              Η   Γραμματέας 
  Ζουμπουλίδης Σπυρίδων                                                                 Κοντού Μαρία