Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κ. Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης
26 Ιουνίου 2023 / 11:33

«Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη – Θα κάνουμε πράξη αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»

ΑΘΗΝΑ. Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ορίζει το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη λίγο μετά τις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε μαζί του, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή, προκειμένου να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει την εντολή.

«Πριν μια ώρα περίπου μου έφερε το τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, ο κ. Τασούλας και ενόψει αυτού σας κάλεσα να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» τόνισε η κα Σακελλαροπούλου. «Σας ευχαριστώ, είναι τιμή να αναλαμβάνω αυτήν την εντολή να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντας τετραετίας. Εξ αρχής είχα στόχο η χώρα να έχει σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου. Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνουμε πράξη μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τη δεύτερη τετραετία και έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να το πράξουμε. Θα προχωρήσουμε άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκιστεί αύριο και να πιάσει δουλειά».

Πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κ. Μητσοτάκης: Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη – Θα κάνουμε πράξη αλλαγές και μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην οκτακομματική Βουλή λέγοντας: «Το εκλογικό αποτέλεσμα επεφύλασσε ορισμένες εκπλήξεις. Έχουμε οκτακομματική Βουλή αλλά η δημοκρατία μας είναι ώριμη για να διαχειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις. Αυτός ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Το σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά».

«Μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα» τόνισε από πλευράς της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Είχε προηγηθεί η παράδοση των επίσημων αποτελεσμάτων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος πρώτος ενημερώθηκε σχετικά από την Καλλιόπη Σπανού.

Πηγή: ertnews.gr