Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Ηπειρωτικό Σύλλογο συναντήθηκε η Λίλα Πέτσιου

Λίλα Πέτσιου
15 Μαΐου 2023 / 13:15

«Το Ηπειρώτικο στοιχείο μέσα από την πολυτάραχη ιστορική του πορεία, πάντα έβρισκε τόπο καταφυγής στην φιλόξενη Κέρκυρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΙΛΑ ΠΕΤΣΙΟΥ). Συνάντηση με το Δ.Σ του συλλόγου των Ηπειρωτών Κέρκυρας, είχε το Σάββατο το βράδυ η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας Λίλα Πέτσιου, στην Ηπειρωτική Εστία. 
 
Το Ηπειρώτικο στοιχείο μέσα από την πολυτάραχη ιστορική του πορεία, πάντα έβρισκε τόπο καταφυγής στην φιλόξενη Κέρκυρα. 
 
Ο πρόεδρος το Δ.Σ και τα μέλη του συλλόγου προσφέρουν πολύτιμο έργο ως προς την διάσωση των παραδόσεων, των εθίμων και των ηθών των Ηπειρωτών στο νησί μας. Το πάντρεμα της Κερκυραϊκής με την Ηπειρωτική παράδοση και η προώθηση του πολιτισμού είναι ο κύριος στόχος του αρχαιότερου και πολυπληθέστερου «ζωντανού» συλλόγου. 

Μεγάλη χαρακτηρίζεται και η συμβολή της  Ηπειρωτικής εκκλησίας της «Υπεραγίας Θεοτόκου Κυράς Φανερωμένης των Στερεωτών», κοινώς γνωστή ως «Παναγία των ξένων»  στη διατήρηση και καλλιέργεια των ελληνικών γραμμάτων. Εκεί άλλωστε  διδάχτηκαν τα πρώτα ελληνικά και οι κορυφαίοι Κερκυραίοι του 17ου αιώνα, Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης. 
 
Με χορευτικό συγκρότημα, χορωδία, την Ηπειρώτικη εστία που λειτουργεί ως χώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, πλούσια πολιτιστική και κοινωνική προφορά, τα μέλη του συλλόγου αισθανόμαστε την υποχρέωση και την αναγκαιότητα να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία και το έργο του συλλόγου και στις επόμενες γενιές. 
 
Η κ. Πέτσιου ευχήθηκε στο Δ.Σ του συλλόγου, καλή επιτυχία, στην επίτευξη και συνέχιση των στόχων τους, για την διατήρηση και διάδοση των παραδόσεων  των Κερκυραίων - Ηπειρωτών, της Κέρκυρας.