Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίπλα στους διωκόμενους φοιτητές του Ι. Π., ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Γραμματεία Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
13 Ιανουαρίου 2017 / 10:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την επερχόμενη δίκη των πέντε φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, την ερχόμενη Δευτέρα, η Γραμματεία Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς αυτούς. Συγκερκιμένα, σημειώνεται στην ανακοίνωση:
 
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πέντε διωκόμενους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου οι οποίοι οδηγούνται σε δίκη τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου,  για τη συνδικαλιστική και κινηματική δράση τους την περίοδο 2011-2013.
Με μεθόδους κατασκευής κατηγοριών και τιμωρητικές πρακτικές, επειδή τόλμησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία, οι εν λόγω φοιτητές σύρθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου στην μεταπολιτευτική περίοδο περιπέτεια.
Αυτές οι πρακτικές ουδεμία σχέση έχουν με την πανεπιστημιακή δεοντολογία και το παιδαγωγικό ήθος των ακαδημαϊκών δασκάλων. Τουναντίον, πρόκειται  για μια υπόθεση στοχοποίησης πολιτικών αγώνων και περιστολής πολιτικών δικαιωμάτων.
Η ποινικοποίηση των αγώνων θα μας βρίσκει πάντοτε αντίθετους. Παραμένουμε στο πλευρό των διωκόμενων για την άσκηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων φοιτητών».