Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας δρόμου για να μην κλείσουν οι δρόμοι στα Γιάννενα

Χιονόπτωση
11 Ιανουαρίου 2017 / 10:03

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Από τις 3 περίπου τα ξημερώματα συνεχίζεται ασταμάτητα η χιονόπτωση στην πόλη των Ιωαννίνων και σε όλο σχεδόν τον νομό.

Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί με πάνω από 20 εκατοστά χιόνι, με αποτέλεσμα, η μετακίνηση πεζων και αυτοκινήτων να γίνεται με μεγάλη δυσκολία. 
Ήδη στα σημεία που δεν πατούν τα αυτοκίνητα, το χιόνι δημιουργεί ένα επικίνδυνο στρώμα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για όσους περπατούν στο κέντρο, γιατί ο πάγος κρύβει παγίδες στα πεζοδρόμια, που σε μερικά σημεία είναι πραγματικά παγοδρόμια.
Τα προβλήματα είναι σοβαρά και σε άλλες περιοχές, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Άρτα.
 
Προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
 
Με 20 εκχιονιστικά μηχανήματα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει «ανοιχτές» βασικές οδικές αρτηρίες προς τα Δημοτικά Διαμερίσματα, τα νοσοκομεία και κεντρικούς άξονες μέσα στην πόλη των Ιωννίνων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπεται νέα ισχυρή χιονόπτωση σε περιοχές της Ηπείρου και για τον λόγο αυτό, όσοι μετακινούνται θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, τους Δήμους και τα Αστυνομικά Τμήματα.
Ο Δήμος Ιωαννιτών συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν αυτές τις ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις στους δρόμους.