Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ
23 Φεβρουαρίου 2023 / 18:04

"Αβρότητες που επιχειρούν να κρύψουν και πάλι την ουσία"

ΚΕΡΚΥΡΑ, Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καταφέρθηκε ενάντια στην ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και στην διαχείρισή τους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στην Κέρκυρα. Συγκεριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά τις παραιτήσεις γιατρών, τα δεκάδες κενά, τις τραγικές ελλείψεις και τη διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, διορίστηκε από την κυβέρνηση η νέα διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΓΝΚ). 
 
Τα παραπάνω προβλήματα που ταλαιπωρούν καθημερινά τον κερκυραϊκό λαό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και δεν είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης του ενός ή του άλλου διοικητή που έρχεται κάθε φορά να υπηρετήσει μία συγκεκριμένη πολιτική.
 
Το κλίμα αβρότητας και ευφορίας στις συναντήσεις της νέας διοίκησης του ΓΝΚ με όλους τους τοπικούς βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων των κομμάτων τους. Αυτές οι πολιτικές ενισχύουν την εμπορευματοποίηση και υποχρηματοδότηση της υγείας - πρόνοιας οξύνοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
 
Χθες οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα απαίτησαν  την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ ικανοποίησαν αυτά τα δίκαια αιτήματα, όσο και αν υποκριτικά στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Η υποκρισία τους είναι τέτοια που ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς την κυβέρνησή του (!!!) για την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Παξών…
 
Σε ένα σύστημα που βασιλεύει το κριτήριο του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, το δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της ζωής, αντιμετωπίζεται σαν ανεπίτρεπτο «κόστος». Η άθλια, για τις ανάγκες του λαού, κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο εύρωστος ιδιωτικός τομέας, αποτελούν τις δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, όπου η υγεία και η ζωή του λαού δεν αποτελούν προτεραιότητα. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ με την οποία συμφωνούν και εξειδικεύουν όλες οι κυβερνήσεις.
 
Γι' αυτό όσο η Υγεία είναι εμπόρευμα, τόσο οι ασθενείς θα είναι πελάτες και τόσο οι υγειονομικοί και οι γιατροί θα είναι εξουθενωμένοι και λεηλατημένοι. Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι να παλέψει στο πλάι υγειονομικών και γιατρών που με τη χθεσινή τους απεργία έδειξαν την κατεύθυνση της οργάνωσης και της διεκδίκησης που πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.