Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζημιές στο νεκροταφείο Γαρίτσας: Καμιά ζημιά λέει ο υπεύθυνος του Δήμου

κακοκαιρία
16 Δεκεμβρίου 2022 / 22:08

Σημαντικές ζημιές σε μνήματα στο Α’ Κοιμητήριο Γαρίτσας, έχουν προκαλέσει τα αλλεπάληλληλα κύματα κακοκαιρίας και κυρίως το περσινό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την καταγγελία έκαναν στην «Ε» αναγνώστες προσκομίζοντας το κατάλληλο φωτογραφικό ντοκουμέντο. Κάτοικοι της περιοχής μετά από επικοινωνία που είχαν με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, προσφέρθηκαν να επιδιορθώσουν  με ιδία μέσα τις ζημιές και να λάβουν αποζημίωση από τον Δήμο.

Πήραν όμως ως απάντηση ότι θα έπρεπε πρώτα να απομακρυνθούν κάποιες ρίζες δέντρων, οι οποίες εμπόδιζαν την επισκευή ταφικών μνημείων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις για την  εκκίνηση και σύντομη περάτωση των εργασιών, μηχάνημα δεν φάνηκε, καμία εργασία δεν έγινε στον περιβάλλοντα χώρο και το πρόβλημα παραμένει αφού, όπως ισχυρίστηκαν στους κατοίκους οι αρμόδιοι, δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για να λειτουργήσει το ειδικό μηχάνημα που θα αφαιρέσει τις ρίζες.  

Σχεδόν ένα χρόνο μετά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Η «Ε» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους του Δήμου. Σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Χάρη Γιώτη την Πέμπτη 08/12, αυτός δήλωσε άγνοια για τις καταγγελίες και μας παρέπεμψε να επικοινωνήσουμε με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, Γεώργιο Ζάραγκα, κάτι που έγινε εφικτό την Παρασκευή 09/12. Στην ίδια ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο νεκροταφείο και τι καταστροφές έχουν γίνει μας απάντησε απλά ότι «δεν υπάρχει καμία καταστροφή στο συγκεκριμένο μέρος».

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα των κατοίκων που συνεχίζουν να δηλώνουν ότι  καταστροφές υπάρχουν σε αρκετά μνήματα και ότι ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αποκατάστασης. ‘Αλλωστε το φωτογραφικό υλικό πού παρουσιάζουμε είναι αδιάψευστος μάρτυρας των καταστροφών.  
Ίσως ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρασίνου δεν θεωρεί σοβαρές τις ζημιές στους τάφους.

                      

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ