Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο αίτημα παράτασης μουσικής από το νεοσυσταθέν Σωματείο Εστίασης Διασκέδασης Παλιάς Πόλης

Παράταση
11 Nov 2022 / 11:20

Ζητούν να ακουστούν τα αιτήματα για παράταση του ωραρίου μουσικής χωρίς εξαιρέσεις για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και το Ιστορικό Κέντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέο αίτημα για παράταση ωραρίου κατατέθηκε στη δημοτική Αρχή, αυτήν τη φορά με υπόμνημα που απέστειλε το νεοσυσταθέν Σωματείο Εστίασης Διασκέδασης Παλιάς Πόλης.

Μετά την πρόσφατη "επεισοδιακή" απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του περασμένου Αυγούστου που απέρριψε το αίτημα παράτασης της Ένωσης Εστίασης, το νέο σωματείο, που "αποσχίστηκε" από την Ένωση, επαναφέρει το ζήτημα.  

Στο υπόμνημα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 
Ο μεγάλος και εξαντλητικός περιορισμός μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και μας αποστερεί κάθε δυνατότητα περαιτέρω λειτουργίας των επιχειρήσεών μας καθώς δυστυχώς εξαντλούμαστε οικονομικά λόγω της πιεστικής οικονομικής κρίσης. Πρόθεσή μας είναι η αρμονική συνύπαρξη με τους κατοίκους της πόλης και όχι η σύγκρουση με οποιονδήποτε.  

Δυστυχώς βρισκόμαστε σε σημείο να μην μπορούμε να εργαστούμε, καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, καθώς δεν ισχύει εναιαίο καθεστώς για τα καταστήματα που λειτουργούν στο ιστορικό κέντρο και των λοιπών επιχειρήσεων. Η ίδια η Κανονιστική Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου καλλιεργεί το έδαφος για την ανάπτυξη ανθέμιτου ανταγωνισμού. Αδικαιολογήτως διαχωρίζει το ιστορικό κέντρο από το υπόλοιπο νησί, χωρίς την αντίστοιχη θεσμοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων.

Τι ζητούν

Οι επιχειρηματίες της παλιάς πόλης ζητούν:

1. Να τους γνωστοποιηθεί η νομική βάση με την οποίαν έχουν διαμορφωθεί τα ωράρια λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων, πλην των αναφερομένων στο άρθρο 26 της Κανονιστικής (πχ της Αστυνομικής) και ειδικά αν αφορά την Αρχαιολογική.
2. Να καταργηθεί ο τελευταίος στίχος της Κανονιστικής που αφορά τη διαφοροποίηση του ιστορικού κέντρου από τις λοιπές επιχειρήσεις ως προς τη δυνατότητα λήψης παράτασης ωραρίου.
3.  Να ακουστούν τα αιτήματα του Σωματείου για παράταση του ωραρίου μουσικής, τα οποία θα ισχύουν για όλες τις επιχειρήσεις χωρίς εξαιρέσεις και δη χωρίς εξαιρέσεις για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και το Ιστορικό Κέντρο.  

Το ΔΣ του νέου Σωματείου

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Σωματείο εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο πριν από μία βδομάδα το οποίο αποτελείται από τους εξής επιχειρηματίες: 
Πρόεδρος: Γιάννης Βλάχος
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Νούσιας
Γραμματέας: Γιώργος Τσονάς
Ταμίας: Κώστας Βασιλακόπουλος 
Κοσμήτορας: Ελένη Βιτουλαδίτη 
Μέλος: Ηρακλής Φωτεινός 
Μέλος: Γιώργος Τσενεμπής 

Δείτε εδώ το υπόμνημα του Συλλόγου

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ