Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος

δωρεάν εξετάσεις
03 Nov 2022 / 12:04
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Για ραντεβού στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" στο τηλ.: 2110122102

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία του με τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ''ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ'', διοργανώνουν δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, στα πλαίσια των δράσεων και των προγραμμάτων για την προαγωγή και την προστασία της Δημόσιας Υγείας του Δήμου.

Η δράση του Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί με δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για την συμμετοχή σε αυτήν.
Οι εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος θα γίνουν από εκπαιδευμένο προσωπικό, από την εταιρεία Ενδοσκοπική, με την υποστήριξη και καθοδήγηση της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του  Ήπατος, καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς, τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, τον Κερκυραϊκό  Σύλλογο Προστασίας Ατόμων που Πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και το Κέντρο Κοινότητας ΡΟΜΑ του Δήμου.

Οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, στον ισόγειο χώρο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου στη Μαντζάρου 7 από τη  Δευτέρα 14 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, τις πρωινές ώρες 10:00 – 14:00.

Επίσης, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις  ελαστογραφίας, στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά στη περιοχή Άγιος Ιωάννης στη Δ.Ε. Παρελίων.
Σημειώνουμε, ότι η εξέταση της ελαστογραφίας ήπατος είναι μη παρεμβατική και η ερμηνεία των εξετάσεων γίνεται από Ηπατολόγο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου ''ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ'' στον αριθμ. τηλεφώνου: 2110122102, ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και συντονισμός προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω COVID-19.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.