Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

24ωρη απεργία στο Capo di Corfu

24ωρη απεργία
12 Αυγούστου 2022 / 14:06

Με μεγάλη συμμετοχή, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Capo di Corfu διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας απέστειλε δελτίο τύπου αναγγέλλοντας 24ωρη απεργία στο ξενοδοχείο Capo Di Corfu. Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

«Με 24ωεη απεργία και μεγάλη συμμετοχή, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Capo di Corfu σήκωσαν σήμερα ανάστημα απέναντι στον διευθυντικό αυταρχισμό, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πάει άλλο με την εξουθένωση, τον αυταρχισμό και με τους μισθούς πείνας που προβλέπει η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συνεχίζουμε δυναμώνοντας την οργάνωσή μας και προετοιμάζουμε τη μεγάλη παγκερκυραϊκή απεργία, στις 18 Αυγούστου, με συγκέντρωση στις 19:00, στο Εθνικό Στάδιο διεκδικώντας:
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για εισόδημα αξιοπρέπειας και αντιμετώπιση της ακρίβειας
  • Εφαρμογή όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων (ωράρια, διαλείμματα, πρόγραμμα ρεπό) και όλων των άλλων διατάξεων, διόρθωση μισθοδοσιών και ασφαλιστικής κάλυψης, στις περιπτώσεις που παραβιάζεται.
  • Καθιέρωση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας με περιορισμό του όγκου δουλειάς που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι εργαζόμενοι.
  • Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.
  • Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.»