Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Ειρωνεία και προσβολή, το φιλολαϊκό προφίλ του νεο-μητσοτακικού καθεστώτος

Αλέκος Αυλωνίτης
31 Μαΐου 2022 / 18:35

Σχόλιο του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αυλωνίτη, για τις δηλώσεις Μητσοτάκη σχετικά με την αύξηση του βασικού μισθού:

«Όταν η ζωή της οικογένειας έχει ακριβύνει σε υπέρτατο βαθμό εξαιτίας των πρωτόγνωρων πληθωριστικών πιέσεων. Όταν τα απλά και καθημερινά για την επιβίωση τιμολογούνται πλέον σε εξωπραγματικές τιμές. 
 
Όταν η ίδια η μετακίνηση για την εργασία φτάνει για πολλούς εργαζόμενους να κοστίζει όσο ένα μεροκάμματο κι όταν η εξόφληση ενός λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος προσεγγίζει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το μηνιαίο εισόδημα ενός εργάτη, ενός ανειδίκευτου υπαλλήλου ή ενός χαμηλοσυνταξιούχου, τότε δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να περηφανεύεται για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ/μήνα. 
 
Δεν χρειάζεται να έχει αποφοιτήσει κανείς από το Harvard ή άλλες φημισμένες οικονομικές σχολές του κόσμου για να καταλάβει πως η τρομακτική αύξηση στα βασικά αγαθά, στην ενέργεια αλλά και γενικότερα, καταβροχθίζει εν τη γενέσει της κάθε προσαυξητική δυνατότητα ενός μέσου μισθού. Φτάνει και μόνο να γνωρίζει κάποιος πως κερδίζεται η ζωή, κάθε ημέρα. Κάτι που, όπως φαίνεται, δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του.
 
Είναι ειρωνεία και προσβολή σε έναν λαό που αγκομαχά για να τα φέρει βόλτα, σε έναν εργολαβικά εργαζόμενο που έχει καταντήσει απασχολούμενος δεύτερης κατηγορίας, σε ένα νέο-εισερχόμενο στην απασχόληση που οι νεοφιλεύλεθερες πολιτικές της ΝΔ τον αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωο παραγωγής εργασίας, το νεο-μητσοτακικό καθεστώς να προσπαθεί να πείσει για τα φιλολαϊκά του αισθήματα επικαλούμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού. 
 
Μας χωρίζει μία πολιτική άβυσσος με τη ΝΔ, ο κόσμος το έχει καταλάβει και σύντομα η λαϊκή ετυμηγορία θα αποδείξει στον κ. Μητσοτάκη ότι οι πολίτες θα του στείλουν πίσω οριστικά το λογαριασμό, αναγνωρίζοντας ποιος προκαλεί για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε λίγα χρόνια την κοινωνική φτωχοποίηση».