Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πολύ σε ένα 6μηνο αποδίδεται στον Δήμο το παραλιακό μέτωπο της πόλης

ταιπεδ
30 Nov 2016 / 13:48

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Αποφασισμένο να κλείσει τις υποθέσεις παραχώρησης του παραλιακού μετώπου των πόλεων, όπου υπάρχει Οργανισμός Λιμένος, (σ.σ. μαζί και της Κέρκυρας), δείχνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Και μπορεί να μην ήλθε τελικά ο "άνθρωπος-λιμάνια" του Ταμείου ή εν πάση περιπτώσει να συναντηθεί εδώ με τον πρόεδρο του ΝΑΟΚ, όπως είχε υποσχεθεί τότε που μας επισκέφθηκε μαζί με τον Πιτσιόρλα, η συνάντηση όμως αυτή έγινε τελικά στην έδρα του Ταμείου στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόντες ο Αθ. Λιάγκος, ο συντονιστής του προγράμματος αξιοποίησης των λιμανιών που έχει εκπονήσει το ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος του ΝΑΟΚ, Τ. Γαβαλάς και ο βουλευτής Κ. Παυλίδης.
Στην συνάντηση αυτή, όπως μας μεταφέρθηκε από τον Τ. Γαβαλά, ο Λιάγκος ήταν περισσότερο φιλικός από ποτέ άλλοτε, θέλοντας να καθησυχάσει όλες τις ανησυχίες του προέδρου του ΝΑΟΚ. Και ανακοίνωσε ότι η περίπτωση της Κέρκυρας ήδη "τρέχει, ίσως και γρηγορότερα απ' όσο πριν". Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, έρχεται η σειρά της Κέρκυρας να ανακτήσει την παραλιακή της ζώνη, που αφήνει ο Οργανισμός. Γεγονός που αναμένεται να συμβεί σε τέσσερις, το πολύ σε έξι μήνες (σ.σ. και εφόσον η πολιτική κατάσταση παραμείνει ως έχει, θα προσθέταμε εμείς).
Σ' αυτή την περίπτωση ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από τα όρια του νέου λιμανιού έως τον Ανεμόμυλο θα επιστρέψει στη διαχείριση του Δήμου. Κι όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος, στην συνέχεια Δήμος και Όμιλος θα συνδεθούν με Σύμβαση, χρονικώς μακράς διάρκειας, για την απόδοση των εγκαταστάσεων στον ΝΑΟΚ.
Ο κ. Λιάγκος μάλιστα προέτρεψε τον κ. Γαβαλά να μελετήσει το παράδειγμα της Πάτρας μάλλον, παρά της Θεσσαλονίκης (σ.σ. με την περίπτωση του εντευκτηρίου του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης) μια και στην αχαϊκή πρωτεύουσα οι παραχωρήσεις της δημοτικής αρχής Πελετίδη προς τον ΝΟ Πατρών (σ.σ.;), όπως υποστήριξε, είναι γενναίες.
Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι του ΝΑΟΚ, προτίθενται να κάνουν όσες ενέργειες χρειαστεί ώστε να εξομαλυνθούν και οι σχέσεις με τη διοίκηση του ΟΛΚΕ, ελπίζοντας πως αυτός ο Χειμώνας θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος της περιπέτειας που έμπλεξε με τις εγκαταστάσεις του, και τον οδήγησαν να περιστείλει τις αγωνιστικές δραστηριότητές του.