Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

10 μέρες χωρίς νερό στο Κέντρωμα - Απέκλεισαν το δρόμο οι κάτοικοι (video)

Διαμαρτυρία
05 Απριλίου 2022 / 10:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς νερό έχουν μείνει τα νοικοκυριά στο Κέντρωμα Γιμαρίου, εδώ και δέκα περίπου μέρες

ώσπου σήμερα οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να βγούν στο δρόμο και να τον αποκλείσουν συμβολικά για να ακουστεί η διαμαρτυρία τους. Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται τουλάχιστον 50 κατοικίες.
Αγανακτισμένοι πλέον, απέκλεισαν για είκοσι λεπτά περίπου την κυκλοφορία στο δρόμο κοντά στην πλατεία του χωριού, ζητώντας από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας να επιλύσει το πρόβλημα υδροδότησης.  



Στην περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος συζήτησε με τους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Βρετανοί, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. 



«Το πρόβλημα που προέκυψε οφείλεται σε ένα συνδυασμό πραγμάτων: Χάλασε το σύστημα αφαλάτωσης, η αντλία νερού στις Σινιές που υδροδοτεί το Κέντρωμα χάλασε και την άλλαξε η τεχνική υπηρεσία, ενώ παράλληλα υπάρχει  υπερκατανάλωση λόγω των πισίνων» εξηγεί στην "Ε" ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος έχει ελάχιστο προσωπικό.

«Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι θα επιλύσω το πρόβλημα άμεσα, βρισκόμαστε εδώ με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τους τεχνικούς. Από ώρα σε ώρα θα βελτιώνεται η κατάσταση, πρώτα ξεκινώντας από τα χαμηλά σπίτια και μετά σε όσα βρίσκονται σε ψηλότερα σημεία» επεσήμανε ο κ. Μαχειμάρης στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. 

Γεμίζουν τις πισίνες από το δίκτυο

«Τα πάρα πολύ παλιά δίκτυα δεν αντέχουν τις ανάγκες του σημερινού πληθυσμού, Αυτήν την εποχή μάλιστα παρατηρείται συχνά έλλειψη νερού, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές πισίνες μεγάλων διαστάσεων, τις οποίες οι ιδιοκτήτες γεμίζουν με νερό του δικτύου ενώ αυτό απαγορεύεται. Κανονικά πρέπει να τις γεμίζουν με νερό από γεώτρηση ή από βυτίο» τονίζει ο Δήμαρχος. 

Βρετανός κάτοικος που μένει μόνιμα στο Κέντρωμα, μιλώντας στην "Ε" αναφέρει ότι τα δίκτυα είναι 30 έως 40 ετών και διαβρωμένα, παντελώς ακατάλληλα για τις ανάγκες του πληθυσμού. «Πρέπει επιτέλους να τα αντικαταστήσουν. Ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, έχουμε νερό μέρα παρά μέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης λόγω του γεμίσματος των πισίνων είναι γνωστό και στον ίδιο. «Αλλά γιατί κανείς δεν κάνει ελέγχους;» αναρωτιέται. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ 



.