Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 7o Corfu trophy την Κυριακή 10 Απριλίου από τον Σύλλογο Μοτοσυκλέτας

7o Corfu trophy
01 Απριλίου 2022 / 10:27
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σκοπός του trophy είναι η περιπέτεια σε (άγνωστες) περιοχές του νησιού μας και ταυτόχρονα η ανάδειξη τους, αφού γίνεται σε μέρη που είναι άγνωστα για τους πιο πολλούς και σε διαδρομές που σπάνια οδηγούμε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Μοτοσυκλέτας διοργανώνει το 7o Corfu trophy την Κυριακή 10 Απριλίου. Ώρα έναρξης στις 10:00. Η εκδήλωση περιλαμβάνει περιήγηση στο νησί με road book.
Στο τερματισμό θα έχουμε απονομές βραβείων με live μουσική από τους Rebellions.

Λίγα λόγια για το Corfu trophy

To Corfu trophy είναι ένας θεσμός πλέον, που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια από τον Σύλλογο Μοτοσυκλέτας Κέρκυρας.

Είναι ένας αγώνας (ή μία γιορτή) μοτοσυκλέτας και όχι μόνον, που δεν βασίζεται σε ταχύτητα, αλλά στην ικανότητα του οδηγού (ή συνοδηγού), να κατανοεί και να ακολουθεί οδικό οδηγό (road book),ο οποίος αντί να αναφέρει ονόματα οδών και περιοχών, οδηγεί τον αναβάτη από συγκεκριμένο δρομολόγιο το οποίο έχει σχεδιασθεί επί χάρτου, με αποστάσεις από διασταύρωση σε διασταύρωση και σημεία ελέγχου, από τα οποία αποδεικνύεται ότι πέρασε ο οδηγός.

Σκοπός του trophy είναι η περιπέτεια σε (άγνωστες) περιοχές του νησιού μας και ταυτόχρονα η ανάδειξη τους, αφού γίνεται σε μέρη που είναι άγνωστα για τους πιο πολλούς και σε διαδρομές που σπάνια οδηγούμε.

Η φετινή διαδρομή του Corfu trophy είναι περίπου 110 χιλιόμετρα τα οποία χρειάζονται περίπου 4,5 ώρες οδήγησης. Στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχουν διάφορα παιχνίδια ώστε να διαμορφώσουν την βαθμολογία των νικητών.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.