Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή για τις εργασίες στην παραλία Δασιάς

Ikos
29 Μαρτίου 2022 / 09:23

«Αφορά την αρχική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, Θα εξεταστούν τα στοιχεία που θα προσκομιστούν, για την εξαγωγή συμπερασμάτων» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδριάζει σήμερα κατεπειγόντως η οικονομική επιστροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για να συζητηθεί το θέμα των εργασιών που εκτελούνται στην παραλία Δασιάς από το Ikos. 

Το θέμα χαρακτηρίζεται ως κατεπείγον μετά από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργος Καλούδης, με βιντεοληπτικό υλικό και τις εξελίξεις που ακολούθησαν με μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.


Video: Γιώργος Καλούδης

Σημειώνεται σχετικά με τις εργασίες, ότι υπάρχει από 4/2/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που εγκρίνει την πραγματοποίηση εργασιών καθαρισμού με έξοδα της επιχείρησης, κατ' εξαίρεση, καθώς η υποχρέωση αυτή είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε Δήμου. «Ουσιαστικά η αρχική απόφαση αφορούσε την αποδοχή δωρεάς προς τον Δήμο και όχι τη φύση των εργασιών, λέει στην "Ε" ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός.«Στη νέα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, θα εξεταστούν τα στοιχεία που θα προσκομιστούν, για την εξαγωγή συμπερασμάτων ή ενδεχομένως κάποια τροποποίηση» εξηγεί.     

«Ναι» στη δωρεά 

Η αρχική απόφαση της οικονομικής επιτροπής αφορούσε το αίτημα της εταιρείας ΙΚΟΣ ΟΔΙΣΙΑ ΜΟΝ. ΑΕ προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Δ.Ν. για την έγκριση δωρεάς υπηρεσίας προκειμένου να προβεί με δικά της έξοδα και μέσα στον άμεσο καθαρισμό της παραλίας και τμημάτων του πυθμένα έμπροσθεν του ξενοδοχείου (παραλία Ύψος – Δασιά). 

Σύμφωνα με την απόφαση, η Οικονομική Επιτροπή, ψήφισε «ΝΑΙ κατ' εξαίρεση και για φέτος μόνο, διότι θεωρούμε πως δεν είναι πρέπον να υπεισέρχονται οι ιδιώτες επιχειρηματίες στις υποχρεώσεις του Δήμου. Για τον καθαρισμό του βυθού είμαστε αναρμόδιοι διότι ο βυθός και το υπέδαφος αυτού, αποτελούν την υφαλοκρηπίδα για την οποία αρμόδιοι είναι οι κρατικοί φορείς».

Αποφασίστηκε ομόφωνα να εγκριθεί η αποδοχή της δωρεάς από την ΙΚΟΣ ΟΔΙΣΙΑ ΜΟΝ. ΑΕ, υπηρεσίας Καθαρισμού ακτής και τμημάτων πυθμένα έμπροσθεν του ξενοδοχείου ΙΚOS ODISIA MON. AE (παραλία ΥΨΟΣ –ΔΑΣΙΑ), με την επισήμανση ότι θα αφορά μόνο τους χώρους για τους οποίους υπάρχει αρμοδιότητα του Δήμου και οι σχετικές εργασίες θα εκτελεστούν με υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ