Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«We need books»: Το βιβλίο ως μέσο ένταξης μεταναστών

We need books
14 Μαρτίου 2022 / 16:03

Όραμα η οικοδόμηση μιας πιο υγιούς πολυπολιτισμικής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις

ΑΘΗΝΑ. Με σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «We Need Books» συστάθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης, χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως μέσο ένταξης μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Όραμα της οργάνωσης είναι η οικοδόμηση μιας πιο υγιούς πολυπολιτισμικής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, μέσω της ενδυνάμωσης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και της καλλιέργειας της έννοιας της διαπολιτισμικότητας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η «We Need Books» λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας το Πολυπολιτισμικό Κέντρο, στο οποίο στεγάζεται η πρώτη Πολυγλωσσική Βιβλιοθήκη της πρωτεύουσας και πραγματοποιούνται μαθήματα γλωσσών, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις. Σκοπός της Πολυγλωσσικής Βιβλιοθήκης είναι να ενώσει ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε βιβλία στις μητρικές τους γλώσσες και ευκαιρίες για εκπαίδευση, ψυχαγωγία, δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

Περισσότερα από 14.000 βιβλία σε 36 γλώσσες φιλοξενούνται στα ράφια της βιβλιοθήκης, για μικρούς και μεγάλους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς αναγνώστες.

Για την βιβλιοθήκη We Need Books θα μιλήσει η Ι. Νισυρίου στην ημερίδα  «Πολιτιστική κληρονομιά, πρόσφυγες και πολιτιστικοί οργανισμοί» που θα γίνει την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, και ώρα 6-8 μμ στο Αμφιθέατρο ΙΙ, του Ιονίου Πανεπιστημίου.