Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επειγόντως στη Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Πούτιν

ΙΣΡΑΗΛ ΡΩΣΙΑ
05 Μαρτίου 2022 / 20:26
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ούτε η επίσημη ιστοσελίδα και οι λογαριασμοί στα social του πρωθυπουργού του Ισραήλ, έχουν κάποια αναφορά σ΄ αυτό το επείγον ταξίδι του Ν. Μπένετ στην Μόσχα.

ΜΟΣΧΑ. Μυστήριο καλύπτει την επείγουσα διπλωματική αποστολή του πρωθυπουργού του Ισραήλ Ν. Μπενέτ στη ρωσική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ, συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Β. Πούτιν και αντάλλαξαν απόψεις για το ουκρανικό.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντ. Πεσκόφ, οι δυο άνδρες δεν πρόκειται να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, μετά τις συνομιλίες.
 
Το έκτακτο και το εξαιρετικά επείγον της συνάντησης υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του Reuters με την διαπίστωση ότι ο Μπένετ, ένας θρησκευόμενος Εβραίος, πέταξε κατά παράβαση του νόμου του Σαββάτου, επειδή ο Ιουδαϊσμός το επιτρέπει όταν ο στόχος είναι η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.