Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα, το νησί με τα περισσότερα διεθνή βραβεία βιολογικών μελιών στην Ελλάδα

Μέλι
17 Φεβρουαρίου 2022 / 10:53

7 χρυσά και 6 ασημένια μετάλλια είναι ο απολογισμός για φέτος για τα μέλια τριών Κερκυραίων παραγωγών

Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 διεξήχθη ο 13ος διεθνής διαγωνισμός για τα καλύτερα βιολογικά μέλια από όλο τον κόσμο. Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη επαρχία της Ματέρα και στην ομώνυμη πόλη και πρωτεύουσα της, στην νότια Ιταλία.

Ο διαγωνισμός BIOLMIEL είναι ο μοναδικός Διεθνής Διαγωνισμός για το Βιολογικό Μέλι και έχει σαν στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και τη ποικιλία του Βιολογικού Μελιού. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αξιολόγησε τα μέλια με δεδομένα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά (υγρασία, δείκτες κακοποίησης HMF) καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως η γεύση, το άρωμα, η υφή, το χρώμα κτλ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πάνω από 200 παραγωγοί με διαφορετικά δείγματα μελιού από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, που τον διοργανώνει η CRA (Ιταλικό κέντρο έρευνας μελισσοκομίας) σε συνεργασία με την ICEA και το CIBi/Premiobiol (επιμελητήριο του Μπάρι).

Από την αρχή αυτής της διοργάνωσης το 2008, και κάθε χρόνο, η Κέρκυρα είναι παρούσα όχι μόνο στον διαγωνισμό αλλά και στα βραβεία!! 7 χρυσά και 6 ασημένια μετάλλια είναι ο απολογισμός για φέτος και στις 2 κατηγορίες, (μονοποικιλιακα και ποικίλης ανθοφορίας) για τα μέλια τριών Κερκυραίων παραγωγών:

Θανάσης Κοντοστάνος "μέλι meligoni" 2 χρυσα 1 ασημενιο

Στέφανος Γερανός 2 χρυσά 3 ασημένια


Παναγιώτης Βασιλάκης (Μελισσοκομική Κέρκυρας) 3 χρυσά και 2 ασημένια.

Τα προϊόντα τους θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων στην Κέρκυρα!