Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

SOS για τα επικίνδυνα χαντάκια χωρίς σήμανση!

Χαντάκια
15 Φεβρουαρίου 2022 / 15:29

Tο κυνήγι των "μεγάλων" τεχνικών έργων βάζει σε δεύτερη μοίρα τα μικρότερης κλίμακας προβλήματα, τα οποία αποτελούν εξίσου επικίνδυνες καθημερινές «παγίδες» για την ασφάλεια των οδηγών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόβλημα των μεγάλων χαντακιών (τράφων) στις άκρες του δρόμου επισημαίνει αναγνώστρια της "Ε", κάτοικος Νότιας Κέρκυρας. Όπως αποτυπώνεται και στο φωτογραφικό υλικό, οι τράφοι που βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου στην περιοχή της Άνω Μεσογγής, πλησίον του πρατηρίου καυσίμων δεν έχουν σήμανση ή προστατευτικά για την αποφυγή ατυχημάτων. 

Επιπλέον ο δρόμος δεν φωτίζεται επαρκώς με αποτέλεσμα να είναι πολύ επικίνδυνος για τα τροχοφόρα και τους επιβάτες από μια πιθανή ανατροπή, λόγω της χαμηλής ορατότητας. 

Τα συγκεκριμένα χαντάκια δεν είναι βέβαια τα μοναδικά στο νησί, όπως μπορούν να βεβαιώσουν και από προσωπική εμπειρία πλείστοι όσοι οδηγοί, που έχουν πέσει μέσα ή το όχημά τους έχει ανατραπεί.

Αν και πρόκειται για αναγκαίες διόδους απορροής υδάτων ή χειμάρρων, παράλληλα αποτελούν εξίσου επικίνδυνες καθημερινές «παγίδες» για την ασφάλεια των οδηγών, ειδικά όταν έχουν καλυφθεί από άγρια βλάστηση ή σε συνθήκες σκότους. 

Οι περίοικοι μαθαίνουν, συχνά με οδυνηρό τρόπο, τις "κακοτοπιές" και γνωρίζουν τι πρέπει να αποφεύγουν. Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για τους χιλιάδες επισκέπτες των περιοχών αυτών. Οι κραυγαλέες ανάγκες του κατακρεουργημένου οδικού δικτύου και το κυνήγι των "μεγάλων" τεχνικών έργων, δυστυχώς παραγκωνίζουν τα μικρότερης κλίμακας προβλήματα.
   
Σημειώνεται ότι αρμόδια για το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ για τους δημοτικούς δρόμους αρμόδιοι είναι οι εκάστοτε Δήμοι.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ 

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ