Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτάσεις για τα προβλήματα που δημιούργησε η μεταφορά του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Μαράσλειο
22 Nov 2016 / 15:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκπρόσωποι του Αστικού, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και επαγγελματίες της πλατείας Ψυχιατρείου συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Κώστα Νικολούζου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Εμπορίου Σπύρος Καλούδης.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά τη μεταφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στις νέες εγκαταστάσεις του.
Συγκεκριμένα, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι  επιβάτες που προέρχονται   από το νότο οι οποίοι αποβιβάζονται στην πλατεία Σαρόκου, ενώ – κατά την επιστροφή τους - πρέπει να μεταβούν στο Σταθμό του  Υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Προκειμένου, η μεταφορά  να γίνεται δωρεάν, ώστε να μην επιβαρύνονται οι επιβάτες, και στο πλαίσιο σχετικών συζητήσεων, το Αστικό ΚΤΕΛ ζητά την υπογραφή σύμβασης με το Υπεραστικό  για να εκτελέσει το σχετικό μεταφορικό έργο.
 
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, που αντιπρότεινε να εξυπηρετεί  το ίδιο τους επιβάτες, δωρεάν,  υπό την προϋπόθεση επίδειξης του μετ’ επιστροφής εισιτηρίου τους. Η αντιπρόταση αυτή εξετάζεται από το Αστικό ΚΤΕΛ, και θα υπάρξει σχετική απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Μια δεύτερη πρόταση που εξετάζεται είναι η πρόταση του Δημάρχου να δημιουργηθεί αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ στην Πλατεία Ψυχιατρείου.