Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργασίες αποκατάστασης του δρόμου σύντομα στο Γαστούρι

Λαϊκή συνέλευση
14 Nov 2016 / 15:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σημαντικότερα προβλήματα του Γαστουρίου που αφορούν το οδικό και υδρευτικό δίκτυο συζητήθηκαν σε Λαϊκή Συνέλευση την Κυριακή παρουσία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γαστουρίου πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα της περιοχής και τον τρόπος αντιμετώπισής τους.
Στη Συνέλευση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Γαστουρίου από την πλευρά των αυτοδιοικητικών παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας  Νικολούζος, η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρύδης, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Γουλής και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλέκος  Φαϊτάς.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Α. Μώρος που διεύθυνε και τη συζήτηση ανέφερε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα του Γαστουρίου αφορούν το οδικό και υδρευτικό δίκτυο.

Ο δρόμος της ε.ο. Γύρου Αχιλλείου

Η Αντιπεριφειάρχης κ. Πανδή διαβεβαίωσε ότι οι μελέτες για την αποκατάσταση του τμήματος της Εθνικής οδού Κέρκυρας- Γύρου Αχιλλείου μετά το κτίριο του Αχιλλείου, έχουν ολοκληρωθεί και τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου 2017.
Από την πλευρά του Δήμου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η εγκατάσταση του απολυμαντικού μηχανισμού στη Βρύση στον ΠΛΑΤΑΝΟ, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής  θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Η καθυστέρηση οφείλεται σε γραφειοκρατικό σφάλμα της διοίκησης.

Οι διακοπές νερού

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε ότι οι διακοπές του νερού οφείλονται στο κακό σήμα που λαμβάνει το ραντάρ της Πομόνας της αντλίας του νερού από την κεραία κινητής τηλεφωνίας. Γίνεται ήδη διαδικασία αλλαγής του τρόπου σύνδεσης για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανέφερε ότι η υπηρεσία προγραμματίζει την δημιουργία νέας γεώτρησης νερού στην περιοχή. Γίνεται σταδιακή αποκατάσταση του δικτύου που είναι πεπαλαιωμένο και ανορθολογικά διανεμημένο από την εποχή των Καποδιστριακών Δήμων. Αναφέρθηκε επίσης η ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου στη θέση ΝΤΑΜΑΡΙ που ο Δήμος επιδιώκει να το εντάξει στο Τεχνικό του Πρόγραμμα.

Το Αχίλλειο

Υπογραμμίστηκε από τον Δήμαρχο η συνέχιση της διεκδίκησης του Μουσείου του Αχιλλείου από τον Δήμο και σε κάθε περίπτωση η παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την περιοχή λόγω της επιβάρυνσης που υφίσταται από την μεγάλη επισκεψιμότητα.
Ο χωρικός αντιδήμαρχος Γιώργος Καρύδης αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που έχει με τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο του Γαστουρίου και επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης των αιτιών που δημιουργούν προβλήματα και τις καθυστερήσεις επίλυσής τους, όπως η έλλειψη πόρων, η γραφειοκρατία και ο ασφυκτικός έλεγχος του κεντρικού κράτους στους Δήμους.

Η Φιλαρμονική Γαστουρίου

Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ιστορική Φιλαρμονική Γαστουρίου, ενώ ο Δήμαρχος υποσχέθηκε την ενίσχυσή της στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου.