Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πορεία των κατοίκων του Ποταμού στην Περιφέρεια, δεν βρήκαν την Περιφερειάρχη (video - photos)

Ποταμός
26 Οκτωβρίου 2021 / 09:06

Άκαρπη ήταν η προσπάθεια των κατοίκων του Ποταμού να επιδόσουν ψήφισμα στην Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση στη γέφυρα έκαναν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Ποταμού, συνεχίζοντας να διεκδικούν τα αιτήματά τους.



Έκαναν πορεία στον πραποτάμιο δρόμο με κατεύθυνση την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές και σκοπό να συναντήσουν την Περιφερειάρχη. 
Ζήτησαν συνάντηση μαζί της για να της επιδόσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αλλά ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους ότι η κ. Κράτσα απουσιάζει. 



Οι τόνοι από ορισμένους κατοίκους ανέβηκαν και επικράτησε προς στιγμήν εκνευρισμός. Τελικά το ψήφισμα δεν επιδόθηκε και ορίστηκε ημερομηνία συνάντησης μαζί της το πρωί της Τετάρτης στις 10. 



Οι κάτοικοι ζητούν νέα γέφυρα με πρόσβαση στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους, στο σχολείο τους, άμεσο καθαρισμό του ποταμιού και εκβολών, στήριξη πρανών για αποφυγή νέων ολοκληρωτικών καταστροφών  και αποζημίωση 100% σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ορισμένοι από τους κατοίκους έχουν μάλιστα ζητήσει να κατεδαφιστεί το παλιό γεφύρι, κάτι που έχει δημιουργήσει διχογνωμία, καθώς είναι κτίσμα του 19ου αιώνα και δεν είναι λίγες οι απόψεις που το θεωρούν μέρος της ιστορίας του τόπου.

Στα σχέδια της Περιφέρειας, όπως δηλώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Μανώλη Ορφανουδάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Κέρκυρα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, είναι να δοθεί λύση στην ασφαλή διέλευση των κατοίκων με την κατασκευή νέας γέφυρας στρατιωτικού τύπου Μπέλλεϊ.