Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξέταση dna, κόντρα στην αμφισβήτηση, ζητάει ο Νίκος Θεοδωράκης

θεοδωράκης
29 Σεπτεμβρίου 2021 / 19:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Νίκος Θεοδωράκης μετείχε στην εκδήλωση του συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων για την συμπλήρωση 85 χρόνων από την ίδρυσή του. Ϊσως αυτή να είναι μια ακόμα αφορμή για την κόντρα που συντηρείται. Το όλο ζήτημα ξαναπρόβαλε στην επικαιρότητα με τον θάνατο του συνθέτη και τις δηλώσεις του Γιώργου Θεοδωράκη, που αντέκρουσε ο θείος του Νίκου, Κερκυραίος συνθέτης, Σπ. Σαμοΐλης.

Την Τετάρτη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εναντίον του.
 
Η κ. Θεοδωράκη δηλώνει στην αίτησή της πως «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρα της κι ότι είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» και άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».
 
Είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη
 
Από την πλευρά του, και σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές πολλών ιστοσελίδων (in, πρώτο θέμα κ.α.) προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Νίκος Θεοδωράκης επανέλαβε πως είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και, προκειμένου να το αποδείξει, θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA.
 
«Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα, με τεστ DNA με τα παιδιά, για να αποδειχτεί ότι είμαι γιος του. Υιοθέτησα το όνομα αισθανόμενος την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ».