Κυριακή 02.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανησυχία Αυλωνίτη για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

συριζα-πσ
29 Αυγούστου 2021 / 12:05
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από τα Γενικά Επαγγελματικά Λύκεια , εκεί που φοιτούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε στα πανεπιστημιακά του εξωτερικού».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εμείς στα Ιόνια Νησιά έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για να μην «μαραθεί» το δικό μας πανεπιστήμιο, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αυλωνίτης με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνεται: «Τμήματα παραδοσιακά για την Ιόνια Περιφέρεια μας, όπως της Μετάφρασης και Διερμηνείας, της Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, αλλά και της Ιστορίας καταγράφουν κενές θέσεις που σε μερικές σχολές κυμαίνεται σε ποσοστό  μεταξύ 70% και 90%».

«Οι συνθήκες σήμερα είναι "ιδανικές" για νέο κόψιμο Σχολών, όπως ήδη συνέβη σε Κεφαλονιά και Λευκάδα».

«Το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από τα Γενικά Επαγγελματικά Λύκεια , εκεί που φοιτούν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε στα πανεπιστημιακά του εξωτερικού».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.