Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Τμήμα ο Διοικητής του Εμβολιαστικού και ένας πολίτης - Τι συνέβη

μέγα εμβολιαστικό
09 Αυγούστου 2021 / 19:09
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Το συμβάν σπονδυλωτό. Κράτησε τρεις μέρες, την περασμένη εβδομάδα με αφορμή απαιτήσεις του πολίτη που δεν ικανοποιήθηκαν και την ένταση που ακολούθησε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκαν ο Διοικητής του Εμβολιαστικού Κέντρου, Σμήναρχος φαρμακοποιός, Κ. Δαραβίγκας και ένας Κερκυραίος ύστερα από την ένταση που υπήρξε μεταξύ τους.
 
Τα γεγονότα ξεκίνησαν την Τετάρτη (4/9) το βράδυ, όταν ο πολίτης αξίωσε και πέτυχε την παράδοση σειράς εγγράφων στις διοικητικές Αρχές του Εμβολιαστικού. Τα έγγραφα αρχικώς περιείχαν ερωτήσεις περί των εμβολίων.
 
Την επομένη, Πέμπτη (5/9), ο πολίτης επανήλθε με έγγραφα αιτήματα εγγυήσεων για ό, τι ήθελε προκύψει εφόσον εμβολιαζόταν αυτός και μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με πηγές της Διοίκησης του Εμβολιαστικού, αυτή τη φορά παρόντος του Διοικητή, Κ. Δαραβίγκα, ο οποίος είχε ήδη ενημερώσει τους ανωτέρους του, αρνήθηκαν να παραλάβουν τα έγγραφα και τον προέτρεψαν να απευθυνθεί σε άλλη υγειονομική δομή με επαρκέστερες διοικητικές Υπηρεσίες π.χ. στο Εμβολιαστικό του αστικού Κέντρου Υγείας ή στο Νοσοκομείο. Προς στιγμήν απειλήθηκε ένταση, χωρίς να δοθεί συνέχεια.
 
Την επομένη όμως, Παρασκευή (6/9), τον Διοικητή του Εμβολιαστικού ανέμεναν έξω από το Κέντρο αστυνομικοί, που κινήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εφόσον ο πολίτης είχε στο μεταξύ μηνύσει τον Σμήναρχο, Κ. Δαραβίγκα για εξύβριση. Τον οδήγησαν μάλιστα συνοδεία περιπολικών μοτοσικλετών στο Τμήμα. Εκεί στο Α/Τ, ο Κ. Δαραβίγκας μήνυσε κι αυτός, για τον ίδιο λόγο, τον πολίτη.
 
Με την παρέλευση του χρόνου επικράτησαν ηπιότερες σκέψεις, όπως επιβεβαίωσαν και αστυνομικές πηγές, έπεσαν οι τόνοι, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, και οι μηνύσεις ανακλήθηκαν αμοιβαία. Χωρίς να δοθεί κάποια συνέχεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.