Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσφεύγει στο ΣτΕ ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας κατά της απόφασης του ΣΥΔΙΣΑ

Κώστας Λέσσης
09 Ιουλίου 2021 / 09:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Κώστας Λέσσης χαρακτηρίζει την απόφαση ως «πολιτικού, εκδικητικού χαρακτήρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Συνδέσμου Καθαριότητας καταθέτει άμεσα ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, μετά την άρνηση για χρήση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας είχε κάνει αίτημα να χρησιμοποιήσει προσωρινά έως 31/12/2021 τον ΧΥΤΑ ως σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμάτων που θα μεταφέρονται στην Πάλαιρο από το Λιμάνι της Κέρκυρας.  

Συγκεκριμένα στην προσφυγή του ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, στρέφεται κατά της Πρόεδρου του ΣΥΔΙΣΑ και Δημάρχου του Κεντρικού Δήμου, διότι χρησιμοποιεί τα 13 στρέμματα στο Τεμπλόνι που αποκτήθηκαν από τον ενιαίο τότε δήμο, αποκλειστικά ως σταθμό μεταφόρτωσης του κεντρικού δήμου. Κάνει επίσης αγωγή για τυχόν οικονομική ζημιά, ενώ ζητά την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΔΙΣΑ και τον ορισμό προσωρινού, έως ότου μεταβιβαστούν όλες οι αρμοδιότητες στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Ο Κώστας Λέσσης χαρακτηρίζει την απόφαση ως «πολιτικού, εκδικητικού χαρακτήρα», διότι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν είχε συμφωνήσει για τη μεταφορά των απορριμμάτων, αλλά επέλεξε να συνάψει ανεξάρτητη σύμβαση μεταφοράς απορριμμάτων με συμφερότερους οικονομικά όρους. 

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Νότου

Όπως διευκρίνησε ο Κώστας Λέσσης μιλώντας στην "Ε", το αίτημα για χρήση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, είχε προσωρινό χαρακτήρα έως 31.12.2021 - έως ότου δηλαδή χωροθετηθεί και διαμορφωθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης στη Νότια Κέρκυρα.

«Είναι μια διαδικασία που θα γίνει άμεσα, έχουμε θέσει το θέμα σε διαβούλευση με όλους τους δημότες. Η δημοτική αρχή θα αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και θα ληφθεί από κοινού απόφαση από τους κατοίκους και από το δημοτικό συμβούλιο» υπογραμμίζει ο κ. Λέσσης. «Η χρηματοδότηση έχει ήδη βρεθεί και το μόνο που απομένει είναι η χωροθέτηση, κάτι που θεωρούμε ότι θα αποφασιστεί πολύ σύντομα» προσθέτει.   



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.