Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε ξανά η αποσφράγιση των προσφορών για το εργοστάσιο απορριμμάτων

Προσφυγή
05 Ιουλίου 2021 / 14:03
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Προδικαστική προσφυγή από την ΗΛΕΚΤΩΡ για τον διαγωνισμό του εργοστασίου απορριμμάτων - Αναβλήθηκε για τις 15 Ιουλίου η αποσφράγιση των προσφορών για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναβλήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων της Κέρκυρας με αποτέλεσμα η διαδικασία να μετατεθεί για τις 15 Ιουλίου.

Η αναβολή οφείλεται στην προδικαστική προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, σύμφωνα με την οποία υπήρχε θέμα με τον σχεδιασμό του διαγωνισμού.

Όπως επισημαίνει στην «Ε» ο Διευθυντής Ανάπτυξης Έργων της ΗΛΕΚΤΩΡ στην Ελλάδα Δημήτρης Παπαδόπουλος, το έντυπο οικονομικής προσφοράς που θα έπρεπε να υποβληθεί  και αποτελούσε τμήμα της διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού δεν γίνονταν αποδεκτό από την ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΣΗΔΙΣ. «Καταθέσαμε την οικονομική μας προσφορά εντός της προθεσμίας την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού. Ωστόσο δεν γίνονταν αποδεκτό το έντυπο και παρόλο που ζητήσαμε παράταση δεν δόθηκε. Έχουμε τα ηλεκτρονικά ίχνη από την διαδικασία που στηρίζουν την προσφυγή μας», διευκρίνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η προδικαστική προσφυγή θα εκδικαστεί στις 30 Ιουλίου.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθότι δεν μπορεί να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ανεξάρτητη Αρχή εξέτασης δικαστικών προσφυγών, καθυστερώντας περαιτέρω την διαδικασία.

Τρεις οι «μνηστήρες»

Υπενθυμίζεται ότι τρεις είναι οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο της Κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας με αναθέτουσα αρχή το νέο Διαβαθμικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ήταν την Παρασκευή 11 Ιουνίου.
Ειδικότερα οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι:
ΘΑΛΗΣ Α.Ε.
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.- TERNA
WATT Α.Ε. - INTRAKAT


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.