Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποια έργα θα κάνει η Περιφέρεια στην Κέρκυρα ενόψει τουριστικής περιόδου

πιν
27 Μαΐου 2021 / 18:20

Σύσκεψη -μέσω τηλεδιάσκεψης- των μελών της Επιτροπής Καθημερινότητας της Π.Ε. Κέρκυρας. Αντικείμενο της η ενημέρωση για τις εργασίες, ενόψει της τουριστικής περιόδου. Εν αναμονή των εργολαβιών για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται ν’ αναλάβει δράση συνεργείο εργολάβου προκειμένου να προχωρήσει σε επούλωση λακκουβών με τοποθέτηση ψυχρής ασφάλτου από το Μπαρμπάτι μέχρι την Παλαιά Περίθεια, ενώ ένα δεύτερο συνεργείο, εξάλλου, θα κινηθεί -με το ίδιο αντικείμενο- στη Νότια Κέρκυρα και ειδικότερα στην περιοχή του Κάβου.
 
Έχει ήδη ξεκινήσει, εξάλλου, ο καθαρισμός από χόρτα κλαδιά στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας από τη διασταύρωση της Εκάτης με κατεύθυνση προς Παλαιοκαστρίτσα, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη δράση στην Ε.Ο. Λευκίμμης, τόσο στην περιοχή από San Stefano έως Τρία Γεφύρια, όσο και στην περιοχή από Μπενίτσες έως Μωραΐτικα.
 
Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, οι παρεμβάσεις αυτές έχουν χαρακτήρα άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων καθημερινότητας, καθώς οριστικές λύσεις θα δοθούν μόλις συμβασιοποιηθούν οι μεγάλες εργολαβίες που αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Κέρκυρας.
 
Όσον αφορά στις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές του νησιού (Βελονάδες, κόμβος Ρόδας, Άγιος Ιωάννης Σιδαρίου κ.α.), οι υπηρεσίες βρίσκονται εν αναμονή της επιλογής του αναδόχου μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν οι τρεις εργολαβίες των 60.000€ έκαστη (για Βορρά, Νότο και Μέση Κέρκυρα). Τα χρήματα αυτά «θα λύσουν τα χέρια» της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να μπορεί να προχωρεί άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις βλαβών και προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Υποδομών, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Δημήτρης Μήλιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Μουζακίτης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Αρμενιάκος και υπηρεσιακά στελέχη.